След преговори между Община Благоевград и Регионалния фармацевтичен съюз –

...
След преговори между Община Благоевград и Регионалния фармацевтичен съюз –
Коментари Харесай

В Благоевград ще има денонощно гише за продажба на лекарства

След договаряния сред Община Благоевград и Регионалния фармацевтичен съюз – Благоевград е открито решение на казуса с изчезнала нощна аптека в Благоевград. Това заяви на конференция кметът Илко Стоянов, представен от „ Фокус “. Той изрече специфични благодарности към фармацевтичния съюз и фармацевтите, които са се съгласили да дават нощни наряди.

„ Липсата на денонощна аптека води до едно психическо напрежение. Липсата на държавна политика в тази сфера докара до това, че в партньорство и съгласие да стигнем до тук. Фармацевтите откликват на потребностите на обществото. Трудно се намират хора, които да застанат на тези гишета, давайки нощни смени. Общината трябваше да мине пред доста дребни крачки. След срещата, която организирахме през днешния ден, ще внеса изключителна точна в съвещанието на Общински съвет Благоевград с финансов план и искане да бъда акредитиран за подписването на контракт. Искам да подчертая, че аптеката ще работи на нощно гише “, сподели кметът Илко Стоянов и добави, че дневно нощното дежурство ще коства на Община Благоевград 255 лева

Смените ще се дават на нощно гише, с цел да се избегнат произшествия с фармацевти добави от своя страна зам.-председателя на Регионален фармацевтичен съюз – Благоевград и магистър – фармацевт доктор Константин Качулев. Той посочи, че три са главните цели, които си слагат са: да има нощна аптека в Благоевград, с цел да може да се продават медикаменти по рецепта, тъй като сега от вендинг машините може да се закупуват лекарства, които са без лекарско предписание; да се обезпечи психическо успокоение на жителите на Благоевград; при потребност магистър – фармацевти ще могат да съветват хората в дребните часове на нощта.

Мениджърът на верига аптеки в Благоевград Златан Авримов заяви, че първата аптека, която ще проработи с нощно гише е тази, която се намира на кръговото кръстовище при автогарата с адрес бул. " Васил Левски № 32 “. По думите му все още единствено тя е оборудвана за даването на нощни наряди. Удълженото работно време на аптеката ще бъде от 22.00 до 06.00 часа.

В бъдеще и други аптеки ще дават нощни наряди по прелиминарен график, който ще се оповестява на интернет страницата на Община Благоевград, както и на уеб страницата на аптеките.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР