След представянето на новия си албум Акага 27 в края

...
След представянето на новия си албум Акага 27 в края
Коментари Харесай

Група "Акага" ще участва на един от най-старите фестивали в Централна Европа

След представянето на новия си албум " Акага 27 " в края на предходната година, фънк групата ще вземе присъединяване в един от най-старите фестивали навън за Централна Европа, сподели за " Дневник " тромпетистът на групата Иво Казасов. Словенският Festival Lent се преовежда от 25 години през юни в курортния град Марибор.

" Ще представим и нашия фолклор. Правили сме го преди 20 години и имаше огромен триумф. За нас е доста забавно и мисля, че и за публиката ще е по този начин ", добави Казасов.

Освен на фестивала в Марибор, през лятото " Акага " ще има и няколко концерта по българското черноморие, като датите ще бъдат оповестени скоро.

" Радваме се, че това, което посяхме преди 27 години, в този момент има резултат и има доста младежи, които свирят такава музика и тя се възприема добре ", сподели тромпетистът и добави, че групата подкрепя планове на млади български музиканти, а групата Funky Miracle е една от тях.

 Група
© Атанас Симеонов, SoFest

Група " Акага "

" Акага " закри тридневния балканския джаз фестивал SoFest, който се организира в София на 14, 15 и 16 юни. Те извършиха стратегия с авторска музика, която включваше и песни от новия им албум.

В SoFest присъединяване взеха още Хилда Казасян, с джаз музикантите Живко Петров (пиано), Михаил Йосифов (тромпет), Христо Йоцов (барабани) и Димитър Карамфилов (контрабас), както и Теодосий Спасов, дружно с " Тони Китановски трио " от Северна Македония и гръцкия квартет на Танос Ставридис.

През трите дни уредниците на фестивала бяха подготвили и дневна детска стратегия, която включваше театрални постановки, арт ателиета и работилници, ориентирани към опазването на околната среда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР