След предишните 7 предложения на инициатива Правосъдие за всеки от

...
След предишните 7 предложения на инициатива Правосъдие за всеки от
Коментари Харесай

”Правосъдие за всеки”: Без главен прокурор, без обвинители във ВСС

След предходните 7 оферти на самодейност ”Правосъдие за всеки ” от 2015 година, оттова през днешния ден желаеха нов пакет от много смели ограничения. Те бяха показани на конференция, като съгласно гражданското съдружие до понеделник ще внесат предложенията си в кабинета при президента Румен Радев.
Дали той ще ги включи в идния си пакет хрумвания за конституционни промени, към този момент самичък ще реши, сподели Велислав Величков от " Правосъдие за всеки ".

Революционното в новите им хрумвания е, че би трябвало въобще да се отстрани фигурата на основния прокурор, залегнала като индивида, който упражнява управление над всички прокурори, в алинея 2 на 126 на Конституцията.

Функциите по административно управление, кариерно развиване и прочие в двете прокуратури - Върховна касационна и Върховна административна, могат да се извършват от препоръки към тях, считат от Инициативата.

Именно въпросните препоръки са свързани и с второто им искане - или да няма Прокурорска гилдия във Висш съдебен съвет, или да има, само че доминирана от парламентарната квота.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР