След празниците идва моментът да се върнем към стандартното ежедневие.

...
След празниците идва моментът да се върнем към стандартното ежедневие.
Коментари Харесай

Неща, които да свършим на 1-ви януари

След празниците идва моментът да се върнем към общоприетото всекидневие. Доста постоянно настава депресивен миг, тъй като по този начин чаканите празници и отмора са към този момент минали, време е да се върнем на работа, и първата заплата за годината е още надалеч, написа bustle.com. Има обаче неща, които можем да създадем на първия ден от новата година, тъй че да не мислим за работния делник и в същото време да си бъдем потребни, като:

Приберем коледната декорация

Въпреки че наподобява малко рано, е подобаващ миг да приберем коледните украшения назад в кашоните, тъй като през седмицата след работа няма да ни е до това. А и ще ни връхлети носталгия по празниците.

Разчистим дрешника

Така освен ще освободим място за себе си, само че и ще можем да дарим облеклата, от които към този момент нямаме потребност. Един от най-хубавите способи да стартираме новата година е като зарадваме някой различен.

Изпратим приветствени картички

Покрай интернет и обществените мрежи хартиените картички станаха демоде, само че всеки би се зарадвал да открие в пощенската кутия ръчно надписана хартиена картичка.

Изчистим преносимия компютър си

Непрекъснатото състезание с работния график, не разрешава да подреждаме всички документи и изтриваме ненужните от преносимия компютър си. Ето миг, в който можем да го създадем и да стартираме годината начисто.

Занесем останалата храна в обществена кухня

По празниците всеки се старае трапезата да е богата. За фамилните събирания всеки от роднините подготвя нещо и постоянно остават ястия след празниците. Вместо да хвърляме храната или да я съхраняваме, до момента в който се скапе, можем да я занесем в обществена кухня. Църквите имат такива кухни, а с изключение на тях и доста заведения за хранене започнаха да афишират в обществените мрежи, че ще раздават храна на нуждаещите се.

Прегледаме аптечката

Всеки има избран набор от хапчета и медицински средства при положение на простуда или някакво утежняване на здравословното положение. Колко постоянно обаче ревизираме докога тези медикаменти са годни? Дългото запазване на някои лекарства, без да се е наложило потреблението им, може да е надвишило годността им. Затова инспекцията ще ни отърве от неизползваемите медикаменти и ще ни спести опасности за здравето след това.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР