След появата на огнища от коронавирус в месопреработвателното предприятие „Тьонис“

...
След появата на огнища от коронавирус в месопреработвателното предприятие „Тьонис“
Коментари Харесай

Учени: Прасетата имат имунитет срещу Sars-CoV-2

След появяването на огнища от ковид в месопреработвателното дружество „ Тьонис “ броят на новозаразените в региона на Гютерсло през последните дни понижа доста. В обществените медии незабавно се появи комфортно пояснение за този факт: свинете са имунизирани против ковид и затова не могат да предадат новия тип вирус на хората. Според новопоявилите се клюки, прасетата са имунизирани против ковид.

Дори и да имаше такава ваксина, тя не би била нужна, тъй като свинете са резистентни на новия ковид Sars-CoV-2, написа „ Тагесшау “.

Учени са изследвали още преди месеци дали селскостопански животни като кокошки, пуйки и свине могат да се заразят с ковид.

Те стигнаха до извода, че прилепите и поровете са податливи на заразяване с вируса Sars-CoV-2, а прасетата и кокошките не. В обезопасени лаборатории са заразявани свине, които по-късно са били преместени при други, които са без вируса, по този начин наречените контактни животни. Изпитанията са извършени от три разнообразни институции, само че резултатът е бил идентичен и при трите: нито едно прасе не се е заразило.

Очевидно свинете не са чувствителни към тази болест, гласи безапелационното умозаключение.

Това значи, че прасетата не могат да популяризират вируса и не съставляват евентуален риск за хората. Това се отнася и до пернатите като кокошки, патици или пуйки. Все още няма безапелационни резултати за говедата и млекодайните животни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР