След повторна проверка на данните си за внос на болнични

...
След повторна проверка на данните си за внос на болнични
Коментари Харесай

Последно: Нямало болнични отпадъци, а "погинала стока"

След повторна инспекция на данните си за импорт на болнични боклуци, организация " Митница " дефинитивно съобщи, че такива не са влизали в страната. Вместо това 2.9 тона, оповестени точно като болнични боклуци в отговор на финансовия министър Владислав Горанов на парламентарен въпрос, в действителност били " погинала при пренос стока ". От там показват, че изказванията в общественото пространство за „ импорт на болнични боклуци от трети страни “ са спекулативни, макар че тъкмо те сервират данните за това в справката си за депутатите.

" Изложената в отговора информация се отнася до вноса от трети страни (страни отвън Европейския съюз) и е извлечена от масивите на Агенция „ Митници “. Цитираните в отговора 2,9 т. „ болнични боклуци и боклуци от фармацевтични производства в това число утайки и мицели “ попадат в код по КН 3825 69 00 – „ Други отпадъчни артикули от химическата или свързани с нея индустрии, неупоменати нито включени другаде; битови отпадъци; утайки от отпадъчни води; други отпадъци… “, оповестиха нощес от организацията. Ето и цялостната история на въпросния отпадък:

Цитираното количество съставлява една пратка с повърхностноактивно вещество (суровина за миещи препарати), която при случай по време на директен транспорт е погинала. Стоката е транспортирана на 16.09.2018 година като част от групажен товар от Турция до Полша директно през България. По време на придвижване на пътя сред Смядово и Шумен, заради техническа нередовност, в ремаркето на камиона поражда пожар и в следствие стоката е обгоряла. Погиването на стоката е открито от способените органи Митническо бюро Шумен, районен съд ПБЗН – Велики Преслав и РИОСВ-Шумен. Въз основа на митническото законодателство погинала директна стока следва да бъде завършена като импорт, което е и направено в Митническо бюро Шумен. Тъй като след пожара стоката е неизползваема, тя съставлява боклук, класиран под код по КН 3825 69 00.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР