След повече от три години разследване, повдигнати обвинения по три

...
След повече от три години разследване, повдигнати обвинения по три
Коментари Харесай

Започва първи съдебен процес срещу действащ израелски премиер

След повече от три години следствие, повдигнати обвинявания по три каузи и три национални избори,  израел ският  министър председател   Бенямин Нетаняху  ще влезе в  съд ебната зала в Йерусалим в неделя за началото на  развой а си за корупция.

Преди повече от година против Нетаняху бяха повдигнати три обвинявания, заяви БГНЕС.

Две от тях имат общо с изказванията, че си е купил положително отразяваща го преса, а третото твърди, че е получил противозаконни дарове от богат донор. Той ги отхвърли и назова следствията против него „ лов на вещици “, написа dunavmost.com.

Изпитанието на Нетаняху се забави с два месеца, след като бяха подхванати незабавни ограничения за битка с пандемията на ковид, която дейно затвори  израел ските  съд илища.

Сега, когато инфраструктурата на  Израел  се съживява,  съд ът още веднъж е отворен за работа. През това време Нетаняху с изпитание съумя да се задържи на власт - което значи, че в неделя най-сетне ще стане първият настоящ министър-председател на  Израел , който предстои на тестване. (Всеки друг  министър председател  за последните две десетилетия е разследван; Ехуд Олмерт, който в последна сметка влезе в пандиза за корупция, подаде оставка преди обвиняването си.)

Съд ебният  развой  е „ в действителност невиждан “, съобщи в четвъртък Ювал Шани, вицепрезидент по проучвания на  Израел ския институт за народна власт.

Ето пет неща, които би трябвало да знаете, докато  развой ът стартира.

1. Нетаняху ще има лимитирани участия в  съд а.

Всеки ден, който Нетаняху прекарва в  съд ебната зала, го държи надалеч от други държавни каузи - и задълбочава притеснителната картина водачът на  Израел  да седи на масата на под съд имия.

Миналата седмица Нетаняху изиска от тримата  съд ии, които изслушват неговия случай, да го извинят от първия ден на  развой а, като в частност твърди, че петимата му бодигардове ще нарушат напътствията на Министерството на здравеопазването, определящи ограничавания за броя на хората, позволени в  съд ебната зала, и че първият ден е просто „ техническа “ полемика сред юристите.

Съд иите дадоха отговор, че той би трябвало да бъде там за първия ден на  развой а. „ Това е по този начин във всяка наказателна процедура, в това число и в актуалната наказателна процедура “, споделиха те.

Но  съд иите евентуално няма да упорстват Нетаняху да се явява за всяка сесия след първата съгласно откривателя на Института за народна власт на  Израел  Амир Фукс. Все отново, отбелязва Фукс, той ще би трябвало да бъде осведомен и съветван след всяко  съд ебно съвещание.

„ Той ще би трябвало да бъде осведомен с  развой а, даже в случай че физически не е там “, сподели Фукс.

2.  Процес ът може да продължи най-малко година - а окончателната при съд а може да отнеме повече време.

В случая на Нетаняху може да минат няколко месеца, преди  съд ът още веднъж да заседава в  развой а, защото отбраната би трябвало да получи време за обзор на всички материали, генерирани по време на следствието. Когато  съд ът се събере още веднъж, той може да изслуша над 300 очевидци на обвиняването.

Това значи, че  развой ът може да отнеме до една година, а с обжалвания пред Върховния  съд  окончателната при съд а може да отнеме още повече. Обжалванията на Олмерт след при съд ата му, за съпоставяне, лишиха повече от три години.

Дори ако  съд ът се произнесе в интерес на Нетаняху, сагата може да не завърши. В  Израел  прокуратурата може да апелира оправдателната при съд а на под съд имия и постоянно го прави.

3. Нетаняху евентуално ще може да изслужи мандата си на  министър председател .

Според  израел ския закон  министър председател , който е о съд ен за закононарушение, би трябвало да се отдръпна, само че единствено откакто има дефинитивна при съд а. Според изискванията на съглашение за ръководство, което Нетаняху реализира този месец, той е избран да остане министър-председател единствено 18 месеца, преди да съобщи юздите на властта на съдружния си сътрудник Бени Ганц на 17 ноември 2021 година

След тази дата Нетаняху ще е вице министър председател . Това би могло да му сътвори неприятности, даже в случай че към момента не е произнесена дефинитивна при съд а. Това е по този начин, тъй като разнообразни от  министър председател а министри и депутати би трябвало да подадат оставка или да вземат отпуск, до момента в който са под обвиняване.

Но сегашното  съд ебно дело допуска, че и тогава нещата няма да приключат. В отговор на  съд ебно дело, съгласно което на Нетаняху не трябва да се позволява да сформира държавно управление, до момента в който е под обвинителен акт,  съд ът постановява, че той няма законовите учредения да се намесва в работата на Кнессет или на изпълнителната власт.

След като Нетаняху отстъпи като министър-председател,  съд ът евентуално ще бъде помолен да го принуди да подаде оставка. Това ще изисква подкопаване на прецедента, който преди малко е организиран.

4. Нетаняху няма да е единствения пред  съд а.

Домакин на видни  израел ци ще парадира в  съд ебната зала. На  съд  е са и Арнон Мозес, издател на ежедневния вестник на иврит „ Йедиот Ахронот “, и Шаул и Ирис Елович, притежаващите контролния пакет на  израел ската телекомуникационна компания Bezeq, както и притежатели на уеб страницата за вести Walla. Те са упрекнати в даване на Нетаняху удобно покритие в подмяна на политически услуги.

Също по този начин се чака трима някогашни държавни чиновници, които Нетаняху е наел, да дадат показания против него. Шломо Филбер беше общоприет шеф на Министерството на известията, който сякаш предложи регулаторни промени в интерес на Елович по искане на Нетаняху.

Ари Харов беше някогашният шеф на кабинета на Нетаняху и записа персоналните срещи на Нетаняху с Мозес

А Нир Хефец беше консултант и представител на Нетаняху, който сякаш насочвал позитивното отразяване на активността на  министър председател а в Walla. Всички са получили имунитет от наказателно гонене.

5.  Процес ът няма да бъде предаван по малкия екран.

Израел ците, които нямат самообладание да чуят какво би трябвало да кажат звездните очевидци и другите в  развой а, евентуално ще би трябвало да получават информацията постфактум. Въпреки че има доста позвънявания, с които се упорства Йерусалимския  съд  да съобщи по телевизия  развой а на Нетаняху, към този момент няма проекти това да се случи.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР