След повече от година без правителство белгийските партии се споразумяха

...
След повече от година без правителство белгийските партии се споразумяха
Коментари Харесай

Белгия с правителство за борба срещу коронавируса

След повече от година без държавно управление белгийските партии се споразумяха да поддържат премиера Софи Уилмес да й дадат „ специфични пълномощия “ за битка с ковид, заяви AFP.
Опитите за договаряне на нова ръководеща коалиция ще бъдат прекъснати за шест месеца.
Кралят на Белгия Филип би трябвало да даде своето единодушие и след което Народното събрание в четвъртък ще гласоподава избор на доверие.
" От държавно управление, което следи настоящия бизнес, ще се насочим към държавно управление с цялостни пълномощия... държавно управление с лимитирана стратегия ", сподели ръководителят на Сената Сабин Ларуел.
Както в непосредствените си европейски съседи, коронавирусът се популяризира бързо и в Белгия. До края на предходната седмица в страната бяха регистрирани 886 случая, като единствено за последните два дни броят на инфектираните е достигнал 300 индивида.
Правителството на Уилмес е разпоредило да бъдат затворени учебните заведения, питейните заведения и заведенията за хранене, анулирани са огромните събирания. Препоръчва се на чиновниците, които могат да си го разрешат, да работят от у дома.
От декември 2018 година в Белгия няма парламентарно болшинство и основаването на изключителна коалиция дава пълномощията на Уилмес да предприеме повече дейности против разпространяването на болестта.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 март
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР