След повече от два месеца, детските градини и яслите отварят

...
След повече от два месеца, детските градини и яслите отварят
Коментари Харесай

12 хиляди родители в София изпращат децата си на детска градина

След повече от два месеца, детските градини и яслите отварят порти през днешния ден. В София близо 12 хиляди родители ще изпратят децата си в градините, 860 ще се възползват от отварянето на яслените групи, заяви Българска национална телевизия.

Статистиката демонстрира, че едвам 26 на 100 от родителите нямат друга опция и за това децата им ще посещават детска градина.

Директорите имат задача да провеждат ежедневна стерилизация на детските площадки и 4 пъти дневно стерилизация на пространствата. Всяка заран здравословното положение на децата ще се ревизира от медицинския личен състав. Деца с грипоподобни признаци няма да се позволяват.

Организацията планува обособени входове и изходи, както и ограничения, другите групи да не се засичат. При установена болест, под карантина ще е единствено групата, не и детското заведение.

Припомняме, че на 19 май стана ясно, че детските градини у нас отварят на 22 май. Малко по-късно столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че тези в София ще отворят на 26 май.

След това стана ясно и, че температурата на децата ще се мери с електронни термометри, а с не с живачки, както беше оповестил здравният министър.

Междувременно стартира и първото класиране за банкет в столичните ясли и детски градини. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР