След повече от два часа дебати и с едва 5

...
След повече от два часа дебати и с едва 5
Коментари Харесай

С 5 гласа разлика Деница Сачева бе избрана за министър

След повече от два часа диспути и с едвам 5 гласа разлика Деница Сачева бе определена за министър на труда и обществената политика. Рокадите в кабинета бяха утвърдени от 114 депутати, срещу бяха 106, трима се въздържаха. Още в самото начало на дебатите Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи обявиха, че няма да поддържат следващите промени в държавното управление и разкритикуваха остро метода, по който кандидатурата на Сачева бе прокарана в дневния ред на Народното събрание. По традиция Бойко Борисов не бе в залата, с цел да отбрани решението си за промени, а това направи в малко изявление вицепремиерът Томислав Дончев. Самата парламентарна група на ГЕРБ остава безмълвна до края на дебатите. Неочаквано Валери Симеонов бурно отбрани Деница Сачева, макар че преди време влезе в изострен спор с нея в качеството й на зам.-министър на образованието във връзка прокарването на джендър идеологията в учебните заведения.
От " Атака " пък бяха срещу номинацията и припомниха разминаването си с нейната позиция в поддръжка на Истанбулската спогодба.
В края на изявленията, Деница Сачева взе думата и разгласи, че осъзнава " мащаба на отговорността ", която поема. Била сюрпризирана от " задълбочените знания по нейната биография ", само че това били неща, " главно събирани в интернет търсачките ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР