След повече от десетилетие големият френски акордеонист Ришар Галиано се

...
След повече от десетилетие големият френски акордеонист Ришар Галиано се
Коментари Харесай

Големият френски акордеонист Ришар Галиано с концерт във Варна

След повече от десетилетие огромният френски акордеонист Ришар Галиано се завръща в България. Той ще направи специфичен концерт за варненската аудитория довечера в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Изявата на френския джазмен е с поддръжката на Френския културен институт във Варна и Алианс Франсес - Варна.

Варна

Големият френски музикант Ришар Галиано кацна във Варна в положително въодушевление и с неспокойствие още веднъж да опита българска кухня.

Ришар Галиано : С голямо наслаждение се връщам в България, с цел да мога да се срещна с публиката, с музиката, както и с българската кухня. Това за мен не е следващия концерт. За мен е голямо наслаждение да съм тук. А и денем не сме хапвали доста добре, тъй че на драго сърце ще опитам още веднъж български ястия по-късно.
Първият концерт на Ришар Галиано в България беше през 2003 година, в памет на огромния му другар Астор Пиацола.
Ришар Галиано : Сега ще показва на варненската аудитория един парфюм от Париж, от Франция. Свирил съм на доста принадлежности, друг тип музика. Но с възрастта от ден на ден се връщам към Франция и всичко, което е обвързвано с нея. Моята музика е по-скоро посвещение на хората, които обичам и съм обичал през живота си. Произведенията ми са отдадени на внучката ми, на брачната половинка ми, това е лирика, която считам да показва по време на концерта.
Ришар Галиано не крие интереса си към българската обичайната музика и българските обичаи.
Ришар Галиано : Много ми харесва българската музика, българските гласове. Дори имам концепция да смеся българската и френската просвета.
За късия си престой във Варна той ще посети Етнографския музей и ще участва на концерт с присъединяване на гайдари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР