След повече от 60 години Сатиричният театър ще посрещне зрителите

...
След повече от 60 години Сатиричният театър ще посрещне зрителите
Коментари Харесай

От новия сезон Сатирата посреща зрителите с обновена зала

След повече от 60 години Сатиричният спектакъл ще посрещне феновете си на 1 октомври с актуализирана зала и мобилно приложение за закупуване на билети. Това сподели шефът на театъра Калин Сърменов, който описа за новостите, с които театърът се обогатява през този нов сезон.

„ От 61 година и 6 м. никой не се беше наемал да ремонтира салона. Като започнахме да го вършим разбрах, за какво никой шеф не се е наемал. Това се оказа доста сложна задача. Вариантите бяха няколко, планът беше доста сложен, а по-късно и неговото осъществяване ”, изясни за БГНЕС Сърменов.

Той добави, че тази зала е имала няколко предопределения. Първоначално се е употребила за осъществяване на събрания, по-късно е била парно, а театрална зала става, откакто Георги Калоянчев съумява да я изиска от Тодор Живков.

Директорът на театъра разкри, че до неотдавна залата нямала нотариален акт за благосъстоятелност.

„ Беше неотложно да се направи този ремонт. Редовете в нея към този момент са доста по-широки и умерено Стефка Костадинова към този момент може да стартира да идва на представленията ни. Доскоро отхвърляше да ни посещава, тъй като не можеше да се настани комфортно на столовете. Залата е разграничена на четири звена, смени се цялата звучност. Конструкцията на седалките е остарялата, само че седалките са нови. Всичко това коства над 600 000 лева като с част от тях ни подкрепя Министерството на културата ”, съобщи шефът.

Арх. Бойко Кадинов, който е пременил салона, съобщи, че местата са с 28 по-малко, само че са се оформили и хубави ложи и най-важното е, че от всяко едно място, без значение къде се намира в залата, се вижда цялата сцена.

Калин Сърменов разкри, че театърът е поел самодейност, с която имат за цел да се запомнят имената на хората, съградили театъра. По този мотив ще има 3 реда, чиито столове ще носят имената на вдъхновителите на Сатирата. Сред тях са имената на Нейчо Попов, Невена Коканова и други, сподели още шефът и добави, че който си закупи билет за такова място ще получава спомагателна листовка, която ще споделя за личността, чието име носи.

Сърменов се похвали, че Сатиричният спектакъл ще е първият, който от 1 октомври ще съветва феновете, кое зрелище да изберат.

„ За задачата ще бъдат назначени хора, които да оказват помощ в избора на зрелище. Освен това ние от дълго време имаме QR кодове, а до дни ще проработи и мобилното ни приложение за пазаруване на билети ”, сподели Сърменов.

Стана ясно още, че всички каси на „ Изи пей ” стават каси на Сатиричния спектакъл, както и, че управлението на театъра ще поддържа хората, които влизат в театъра с мобилния си телефон. През януари един от влезлите по този метод ще бъде определен на лотариен принцип и ще получи съвременен смарт телефон за премия.

Директорът изясни още, че част то фасадата е актуализирана и следва да бъде приключена и останалата част от нея.

Наред с това феновете ги чака и забавен сценичен сезон.

„ Студия „ Дефисто ”, които са към Сатиричния спектакъл, излизат с премиера на Хъкълбери Фин и Том Сойер, по-късно „ Оркестър Титаник ” на Христо Бойчев, където Силвия Лулчева ще изиграе първата си роля в театъра ни. Започнахме да репетираме „ Дон Кихот ” с Герасим Георгиев-Геро, който ще влезе в ролята на Санчо, по-късно започваме „ Мармалад ” с Теди Москов ”.

Специално за БГНЕС Калин Сърменов разкри, че до края на годината Сатиричният спектакъл ще има още една нова камерна зала, която ще се обитава в някогашния клуб, който до момента беше предан чартърен и беше ресторант. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР