След повече от 45 години политическа кариера бившият вицепрезидент на

...
След повече от 45 години политическа кариера бившият вицепрезидент на
Коментари Харесай

Джо Байдън официално се включи в надпреварата за Белия дом

След повече от 45 години политическа кариера някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден публично се включи в конкуренцията за Белия дом, разчитайки на своя имидж на сдържан и обединител и на високата си известност, макар неотдавнашните полемики за прекомерно фамилиарните му жестове на благосклонност към дами, съобщи Франс прес.

"На карта са заложени фундаменталните полезности на тази нация, мястото ни в света, самата ни народна власт, всичко, което е направило Америка това, което е. Затова разгласявам кандидатурата си за президент на Съединени американски щати ", написа в Туитър 76-годишният Байдън.

Благодарение на огромната си популярност някогашният вицепрезидент на Барак Обама от месеци към този момент води в допитванията кой е любимец за приемане на партийната номинация на демократите за президентските избори в Съединените щати през 2020 година

Байдън става 20-ият кандидат за номинацията на Демократическата партия за изборите през ноември следващата година, отбелязва Франс прес.

След два несполучливи опита на президентските избори от 1998 и 2008 година и след отвод да се кандидатира през 2016 година поради гибелта на един от своите синове, Байдън в този момент изчака няколко месеца, преди да разгласи публично кандидатурата си. Последните седмици в това изчакване бяха помрачени от свидетелствата на няколко дами, които го упрекнаха, че мощно ги е тормозил с известните си фамилиарни жестове на благосклонност като целувки по главата или слагане на ръце на раменете.

Байдън даде обещание "повече да внимава ", само че не се извини за държанието си. Други дами пък се изрекоха в негова отбрана и макар разногласието той остава отпред в допитванията за кандидат-президент на демократите с 29,3 %, следван от левия сенатор Бърни Сандърс с 23 %, съгласно усреднените от уеб страницата РиълКлиърПолитикс данни за интервала 5-21 април. Далеч зад тях са сенаторката Камала Харис с 8,3 %, кметът Пийт Бутиджидж със 7,5 %, сенаторката Елизабет Уорън с 6,5 % и някогашният конгресмен от Тексас Бето О'Рурк с 6,3 %.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР