След повече от 45 години политическа кариера бившият вицепрезидент на

...
След повече от 45 години политическа кариера бившият вицепрезидент на
Коментари Харесай

Байдън: Два мандата на Тръмп ще променят Америка завинаги и из основи

След повече от 45 години политическа кариера някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден публично се включи в конкуренцията за Белия дом, разчитайки на своя имидж на сдържан и обединител, съобщи организация " Франс прес ".

" Историята ще гледа на четирите години на този президент и на всичко, в което той има вяра, като аномален интервал. Но в случай че дадем на Доналд Тръмп осем години в Белия дом, той вечно и радикално ще промени нацията, това, което сме. Не мога да заставам в профил и да позволи това да се случи. ", сподели 76-годишният Байдън.

Благодарение на огромната си популярност някогашният вицепрезидент на Барак Обама от месеци към този момент води в допитванията кой е любимец за приемане на партийната номинация на демократите за президентските избори в Съединените щати през 2020 година

След два несполучливи опита на президентските избори от 1998 и 2008 година и след отвод да се кандидатира през 2016 година поради гибелта на един от своите синове, Байдън в този момент изчака няколко месеца преди да разгласи публично кандидатурата си. Последните седмици в това изчакване бяха помрачени от свидетелствата на няколко дами, които го упрекнаха, че мощно ги е тормозил с известните си фамилиарни жестове на благосклонност като целувки по главата или слагане на ръце на раменете.

Байдън даде обещание " повече да внимава ", само че не се извини за държанието си. Други дами пък се изрекоха в негова отбрана и макар разногласието той остава отпред в допитванията за кандидат-президент на демократите с 29.3 %, следван от левия сенатор Бърни Сандърс с 23 %, съгласно усреднените от уеб страницата RealClear Politics данни за интервала 5-21 април. Далеч зад тях са сенаторът Камала Харис с 8.3 %, кметът Пийт Бутиджеж със 7.5 %, сенатор Елизабет Уорън с 6.5 % и някогашният конгресмен от Тексас Бето О`Рорк с 6.3 %.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР