След повече от 45 години политическа кариера бившият вицепрезидент на

...
След повече от 45 години политическа кариера бившият вицепрезидент на
Коментари Харесай

Джо Байдън се включи в надпреварата за президент на САЩ

След повече от 45 години политическа кариера някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден публично се включи в конкуренцията за Белия дом, разчитайки на своя имидж на сдържан и обединител и на високата си известност, макар неотдавнашните полемики за прекомерно фамилиарните му жестове на благосклонност към дами, заяви Франс прес.

" На карта са заложени фундаменталните полезности на тази нация, мястото ни в света, самата ни народна власт, всичко, което е направило Америка това, което е. Затова разгласявам кандидатурата си за президент на Съединени американски щати ", написа в Туитър 76-годишният Байдън.

Благодарение на огромната си популярност някогашният вицепрезидент на Барак Обама от месеци към този момент води в допитванията кой е любимец за приемане на партийната номинация на демократите за президентските избори в Съединените щати през 2020 година

Байдън става 20-ият кандидат за номинацията на Демократическата партия за изборите през ноември следващата година, отбелязва Франс прес.

След два несполучливи опита на президентските избори от 1998 и 2008 година и след отвод да се кандидатира през 2016 година поради гибелта на един от своите синове, Байдън в този момент изчака няколко месеца преди да разгласи публично кандидатурата си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР