След повече от 30 години работа в най-големите филмови студиа

...
След повече от 30 години работа в най-големите филмови студиа
Коментари Харесай

"Долината на успеха": Антони Христов - един от най-известните аниматори в САЩ

След повече от 30 години работа в най-големите кино студиа в света Антони Христов взема решение да се завърне в България, с цел да оказва помощ на младежите да съумеят и да останат у нас.

През 1988 година стартира работа като аниматор в " Уолт Дисни ", след това кариерата му минава през огромните анимационни студиа на " Юнивърсал ", " Уорнърброс ", " Туенти сенчъри фокс ". На 18 години е живописен шеф на „ Пиксар”. Той е измежду основателите на едни от най-успешните анимационни филми като „ Уол-и”, „ Търсенето на Немо”, „ Колите”, " Феноменалните 2”.

Снимка: bTV

За бягството си от България Антони споделя, че в действителност е имало доза безчинство, тъй като е било неразрешено, а той обича точно неразрешените неща.

Като на кино пътят на Антони Христов стартира преди 38 години, месец преди да приключи Художествената академия, бяга през границата с Югославия.

Снимка: bTV

Пътят му минава през затвор, бежански център в Белград, заветната свободна австрийска граница и завършва с еднопосочен билет за Калифорния.

Когато си на тези години – 18-19, това е красиво, спомня си Антони.

Снимка: bTV

Това беше предпочитание да се изпиташ, не отиваш на война, за мене беше да видя дали мога да се преборя със страха, добави още той.

Изборът му да се занимава с анимация е бил елементарен – дали да е тя, или незаконният живот.

" Избягах преди да се дипломирам, само че единствено това можех. Работех известно време в ресторант. И когато станах на 24-5 - си споделих, че би трябвало да направя нещо с мозъка си малко повече ", спомня си той.

Снимка: bTV

Антони описа и за главната концепция на кино лентата " Уол-и ":

„ Често ме питат дали „ Уол-и” е филм за запазване на околната среда, само че това са нелепости – това е филм за един уединен човек, който желае това, което всички желаеме, обич и благополучие. Той не е за околната среда, просто се споделя на този декор за стремежите и качествата на всеки от нас ", изясни съумелият българин.

Снимка: bTV

Всички филми са му обичани, не може да каже кой тъкмо, за героите си също остана без явен отговор.

„ Защото все едно да кажеш кое дете ти е обичано. Няма такова нещо, те просто всички са различни”, показа още Антони Христов.

Снимка: bTV

Той изясни, че е взел от огромните корпорации единствено най-хубавото:

Опитвам се в работата си да взимам всичко хубаво от корпоративната среда, а там не всичко е такова, има доста отрицателни аспекти, доста неща, които не желая да изживявам на ново или да ги внедрявам, където и да отида. А позитивните неща са точно методът, по който се провеждат хората, по какъв начин работят, добави Антони.

Според него у нас има доста изобретателни хора, само че тази креативност би трябвало да се канализира в нещо потребно, би трябвало да има някаква конструкция.

Снимка: bTV

Завръща се у нас да сътвори " Арт академи " за цифрови и съвременни изкуства, като концепцията на основателите й е не просто да се приготвят дизайнери на видеоигри, експерти по образни резултати, кинематография и създаване на бранд, а да реализират връзката сред бизнеса и студентите.

Снимка: bTV

Искаме да сме връзката с преподаватели от огромни компании, като се вършат планове и по-късно те да си изберат кого да взимат за свои стажанти, да вземем за пример, изяснява Христов.

Той бе безапелационен, че геният е преди всичко, тъй като всичко останало може да се научи. Сподели, че в този момент му е забавно да се занимава точно с обучение и по тази причина се е фокусирал напълно в тази активност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР