След повече от 3 години активна работа по "Възвишение", снимки

...
След повече от 3 години активна работа по "Възвишение", снимки
Коментари Харесай

Прожектират филма Възвишение“ предпремиерно във Варна на 3 ноември

След повече от 3 години дейна работа по "Възвишение ", фотоси на над 50 местоположения из цяла България и съвсем едногодишна постпродукция, филмът е подготвен. Непосредствено преди да тръгне публично по кината от 10-и ноември " Възвишение " ще бъде показан извънредно пред аудитория в няколко български града. 
Първата спирка на екипа и актьорите, които ще показват продукцията и ще се срещнат с най-нетърпеливите фенове, е Котел на 1-ви ноември - Деня на националните будители и празник на възрожденския град. Началото ще бъде обещано точно там, където се развива съществена част от историята за полуреволюционерите, полуразбойници Гичо и Асенчо (Александър Алексиев и Стоян Дойчев). Градът е и родното място на писателя Милен Русков и създател на едноименния разказ, послужил за основа на кино лентата на Виктор Божинов.
След Котел филмовата продукция ще поеме към Черноморието. На 3 ноември Варна ще посрещне "Възвишение " в Кино Арена Grand Mall, а на идващия ден (04.11) екипът и актьорите ще посетят Бургас с прожекция в Cinema City. Пловдив пък ще види кино лентата за първи път на 6-и ноември, а билетите за всяка от прожекциите потеглят в продажба още от на следващия ден 24.10.2017.

"Възвишение " споделя за обира в Арабаконак през 1872 година през погледа на Гичо и Асенчо, които директно след присъединяване си в него са натоварени с значима задача от Димитър Общи (Филип Аврамов) - персонално да предадат писмо на Васил Левски. Издирването на Апостола се трансформира в трагикомично премеждие, а революционният им възторг последователно е преместен от отчаяние и оскърбление.

Звездният каст включва и едни от най-обичаните родни артисти като Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев. Епизодични функции имат също Димитър Рачков, Стефан Денолюбов и Параскева Джукелова, а в четата на Димитър Общи се отличават Христо Петков (като Тодор Шумненеца), Кирил Ефремов (като Петко Страшника), Благовест Благоев (Наш Тотко), Станислав Ганчев (като Пейо Бръмбара), Румен Гавазанов (като Георги Чумата), Антонио Димитриевски (като Григор Стойневски Македонеца), Ивайло Димитров (като Стефан Жълъда), Владимир Михайлов (Симо Влаха) и Веселин Анчев (Велчо Шунтов).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР