След повече от 3 часа дебати и спорове Столичният общински

...
След повече от 3 часа дебати и спорове Столичният общински
Коментари Харесай

Шефът на СОС: ДБ и Борис Бонев не могат да си измият ръцете след избора на Росина Станиславова

След повече от 3 часа диспути и разногласия Столичният общински съвет (СОС) не избра кмет на регион " Красно село ",  след прекратяването на мандата на Росина Станиславова.

 

Ние няма да подкрепим незаконосъобразен избор на областен кмет!, съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев в коментар на съвещанието в обществената мрежа.

 

Преди 10 дни, ние от групата на ГЕРБ-СДС декларирахме изрично, че отговорност за неприятното ръководство на регион Красно село носи Демократична България и по-скоро партията в обединението – „ Да, България “, тъй като те подсигуряваха пред 100 000 жители на региона, че Росина Станиславова ще е добър кмет. Тази гаранция не може да бъде анулирана като преведете 10 000 лв. по сметките на SOS – детски селища. Средствата, които тя си е изплатила по програмата за обществения патронаж, акцентира Георгиев и добави:

 

Отговорността на партиите не завършва по този метод. Росина Станиславова е ваш кмет, вие сте спечелили този регион и вие сте виновни за това, което се случи и това, което не се случи в него. Измиване на ръцете като Пилат Понтийски няма по какъв начин да стане. Няма да прибавям и по какъв начин сътрудника Борис Бонев разпалено обясняваше какъв брой добър кмет би бил госпожа Станиславова. Видяхме вашите претенденти. 600 000 лв. бяха върнати в бюджета на Столичната община, вместо да бъдат вложени в поправки на тротоари в регион Красно село. Злоупотреби и погашение на средства в спор на ползи по стратегии, свързани с помощ към най-уязвимите по време на най-тежката коронавирус рецесия. Няма да приказваме за комичните за нас, само че в действителност трагични за жителите на региона, в които през май месец жители се оплакваха, че не се косят зелени площи и хората се оплакваха от кърлежи, въпреки да има пари в региона. Вие и вашият кмет от Демократична България продължихте да управлявате този регион, като е преустановен контракт по обществена стратегия, тъй като бяха сменени локалните артикули с вегански ястия. Това са тежки грехове към 100 000 жители, които представителите на Демократична България носят.

 

Георги Георгиев добави още: Предложението на Демократична България в този момент съветници да станат краткотрайно изпълняващи длъжността областен кмет е незаконосъобразно. Това изключение се ползва единствено в общините, а не в районните администрации. Затова както Росина Станиславова, която е избор на Демократична България, по този начин и нейните заместници са избор на партията. Ние няма да подкрепим незаконосъобразен избор.

 

В последна сметка кой ще застане отпред на региона ще се реши на изключително съвещание идващия четвъртък, съобщи ръководителят на СОС.

 

Припомняме, че на днешното съвещание на Столичния общински съвет бяха препоръчани двама претенденти. От групата на Демократична България предложиха общинският им консултант Борис Милчев да заеме поста кмет на региона.

 

От " Българска социалистическа партия за България " пък издигнаха кандидатурата на Николай Николов, който също сега е общински консултант. Той беше и претендент за кмет на региона на локалните избори през 2019 година

 

И двете оферти не бяха признати. Причината е, че от ГЕРБ-СДС обявиха, че съгласно закона изборът би трябвало да е всред някой от тримата заместници.

 

Общинска изборна комисия " Столична " в профил Росина Станиславова от кметския стол в региона, откакто Върховният административен съд дефинитивно призна съществуването на спор на ползи при подписан от нея трудов контракт с щерка й за работа по план.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР