След повече от 26 години производство и 51 738 сглобени

...
След повече от 26 години производство и 51 738 сглобени
Коментари Харесай

Lotus преустанови производството на Elise, Exige и Evora

След повече от 26 години произвеждане и 51 738 съединени представителя на моделите Elise, Exige и Evora, Lotus прекрати тяхното произвеждане и ще отстрани поточните им линии и процеси в подготовката за въвеждането в процеса на напълно новата .

От Lotus споделят, че производството на Elise, Exige и Evora се равнява на съвсем половината от общото такова на марката като цяло. Допълнително, от компанията регистрират и 9715 авомобила, съединени за други компании, в това число GM и Tesla.

Последните представители на Elise, Exige и Evora са непокътнати за тематичната сбирка на компанията, вследствие на което тя ще бъде увеличена с Elise Sport 240 Final Edition, Exige Cup 430 Final Edition и Evora GT430 Sport.

Следващата стъпка в модерната история на Lotus се назовава Emira, която ще бъде последната нова кола на именитата марка, оборудвана с мотор с вътрешно горене.

Първоначално, Lotus Emira ще се предлага във версия First Edition, която ще бъде оборудвана с 3.5-литров, V-образен, шестцилиндров мотор, а от лятото на 2022 година ще бъде разполагаем и вид с двулитров, четирицилиндров мотор, доработен от спортното поделение AMG на Mercedes-Benz. Бъдещите притежатели на колата ще могат да избират също по този начин сред модификации с ръчна, автоматизирана и роботизирана предавателна кутия.

По отношение на оптималната мощ на Emira, от Lotus споделят, че тя ще бъде сред 360 и 400 конски сили, моделът ще предложи опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4.5 секунди, а оптималната му скорост на придвижване ще бъде 290 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР