След повече от 10 години започва проектирането и строителство на

...
След повече от 10 години започва проектирането и строителство на
Коментари Харесай

Отаварят магистрала „Хемус“ при Игнатиево със строителство на „Детелината“

След повече от 10 години стартира проектирането и строителство на оборудване тип“Детелина“, което ще отвори автомагистрала „Хемус“ при град Игнатиево. Вече е подписано съглашение за идните процедури сред Агенция „Пътна инфраструктура“/АПИ/ и кмета на Аксаково инж.Атанас Стоилов, оповестиха от пресцентъра на общината. Изграждане на кръстовище вид „ Детелина ” край Игнатиево ще обезпечи бърза връзка от автомагистрала „ Хемус ” към Добрич и Албена и ще извежда трафика от Варна.

Предстои правене на механически план, както и обезпечаване на нужните общински терени в обсега на оборудването, което ще е ангажимент на администрацията на Аксаково.

Задължение на АПИ пък ще е да завърши всички останали процедури, които се изискват по закон, включително и избор на реализатор на градежа. Проектирането ще бъде предоставено на външен реализатор.
Пътното оборудване ще бъде построено на територия от към 60 декара, а общата му стойност се чака да е над 6 млн. лева

Ако не зародят непредвидени условия, „Детелината“ може да бъде напълно приключена до края на идната година или най-късно при започване на 2020 година
Връзката с автомагистрала „ Хемус ” ще „ отключи ” опциите за вложения в региона на Аксаково, които ще разкрият нови работни места.

Отваряне на нови територии за бизнес в региона ще бъдат вероятни и след построяването на Автоматична газово-разпределителна станция. Вече има издадено позволение за градеж, като оборудването ще бъде построено върху общински терен. Станцията ще даде опция за понижаване на охранителната зона към газопровода от 150 на 70 метра от всяка страна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР