След повече от 10 години в Лондон финалите на Асоциацията

...
След повече от 10 години в Лондон финалите на Асоциацията
Коментари Харесай

Торино ще приеме финалите на АТП между 2021 и 2025 г.

След повече от 10 години в Лондон финалите на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) се местят. От 2021 година градът-домакин ще бъде Торино, оповестиха от организацията. Договорът на италианския град е за пет години и ще бъде хазаин на конкуренцията на най-хубавите осем до 2025 година

Лондон беше хазаин на финалите от 2009 година, като шампионатът се организираше в зала " О2 сцена ". Договорът на Лондон изтича през 2020 година и няма да бъде възобновен. Английската столица въпреки всичко подаде поръчка за продължение на шампионата. Освен Лондон и Торино претенденти бяха още Манчестър, Сингапур и Токио.

" Финалите на АТП имаха 12-годишен доста сполучлив интервал в Лондон, за което благодарим на домакините. Сега се местим в Италия, която е страна, потвърдила се като добър уредник. Италианците имат опит с организирането на " Мастърс " шампионата в Рим и NextGen финалите в Милано ", сподели президентът на АТП Крис Кърмоуд.

Президентът на Съвета на играчите Новак Джокович също приветства новината. " Исторически това е шампионат, който се е провеждал в доста градове и аз съм разчувствуван, че ще имаме късмет да посетим още една сцена. Надявам се да съм част от това особено събитие ", сподели Джокович.

Домакин на събитието ще бъде " Пала Алпитур ", която най-голямата закрита спортна сцена в Италия. През 2021 година, когато шампионатът за пръв път ще бъде в Торино финалите на АТП ще имат рекорден награден фонд – 14.5 милиона $.

Торино е първата столица на Италия сред 1861 и 1865 година Градът е бил хазаин на някои от най-големите спортни събития, като зимните олимпийски игри през 2006 година, има и два футболните тима в Серия А – първенецът " Ювентус " и " Торино ".

Финалите на АТП се организират за пръв път през 1970 година в Токио, след което няколко сезона домакини бяха разнообразни градове. Между 1977 и 1989 година конкуренцията беше проведена в " Медисън скуеър гардън " в Ню Йорк. Впоследствие домакини бяха Хановер, Лисабон и Шанхай.

През 2018 година шампионатът беше извоюван от германеца Александър Зверев. Надпреварата обаче не съумя да усъвършенства рекордната посещаемост от 2017 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР