След повече от 10 години отсъствие женският волейбол в Локомотив

...
След повече от 10 години отсъствие женският волейбол в Локомотив
Коментари Харесай

Бригита Славова: Очаква ни много интересно първенство в НВЛ-жени, с оспорваност и непредсказуемост

След повече от 10 години неявяване женският волейбол в Локомотив се завърна. През тази година клубът от квартала " Надежда " подаде поръчка за НВЛ-жени, като ще бъде един от 8-те участника за идния сезон 2020/21. Треньор на отбора е Страхил Балов, с асистент Христина Атанасова. Изпълнителен шеф на клуба е Бригита Славова. Те, дружно с президента на ВК Локомотив Йордан Абаджиев, както и президентът на Семеен кодекс Локомотив Даме Стойков, дадоха конференция в Пресклуб " България " преди старта на шампионата. Основните цели са отборът да бъде конкурентноспособен на останалите тимове в женското състезание и слагане на начало на един дълготраен план.

Изпълнителният шеф на клуба Бригита Славова съобщи, че за последните години, с общите старания на всички треньори във ВК Локомотив, е построена доста добра детско-юношеска школа, която към този момент носи резултати, а състезателки от школата играят в женския отбор.

" Едно огромно благодаря на господин Даме Стойков, за това което сътвори. Щастие е да се употребява обновената базата, която е проблематична за други спортове. Преди три години се извърши страховит ремонт на волейболната зала, поправи се покрива, подът е чисто нов, наслаждение е да се работи на такова място. Благодаря за шанса, че ме върна и ми даде опция да работя и да управлявам този клуб. Благодаря на президента, който не се отхвърли от нас толкоз години и да продължи да оказва помощ. В миналите седем сезона работихме доста аз и Христина Атанасова, резултатите идват. Изградихме добра детска школа. Имаме подготвителни групи и тимове във всички възрасти в девическото направление. Миналата седмица станахме трети в България за девойки до 13 години, орден не сме взимали от 20 години. Преди два дни девойките кадетки, родени 2003/2004 година, се класираха на държавни финали, Дай Боже и те да вземат орден. Ако успеем да класираме всички възрасти за финали, ще бъде топ сезон. Очаквахме нашите състезателки да пораснат и да ги включим в женски тим, тази година това към този момент е реалност. Благодаря и на Страхил Балов, който се съгласи да води женския отбор. Създаде превъзходен колектив, девойки доста го харесват. Ще чакаме и от тях резултати - влизане в шестицата на НВЛ-жени. Отборът не е построен единствено от девойки, имаме млади девойки, само че имаме и много рутинирани волейболистки. Започнахме да развиваме и мъжко направление с момчета до 12 и 13 години. Децата ни са над 150, от първи до 12 клас. Залата е цялостна ".

" Ние треньорите, живеем в залата, няма събота, няма неделя. Но за ди си безрезервен се изисква да обичате децата. Да живеете с техните проблеми. Ние сме безусловно едно семейство. Пътуваме по надпревари, спим, ядем дружно. би трябвало толерантност към тях, би трябвало също и колектив. Имаме към този момент трима млади треньори, одеве приключили НСА, успяхме да ги спечелим. Работят ужасно и мисля, че резултатите са факт. Спортното учебно заведение е огромна помощ към клуба, имаме и общежитие ".

" Доста забавно състезание при дамите този сезон ни чака. От второ до седмо място в НВЛ-жени не бих се наела да кажа по какъв начин ще бъде класирането. Има много изравнени благоприятни условия, ще се получат доста вълнуващи мачове. Има един тим, с афиширани упоритости - ДКС (Варна). Той обаче е цялостна мистерия, никой нищо не знае за него. Така че считам, че ще има непредсказуемост и конспирация при дамите за първи път от години ".

Капитанката на женския отбор на Локомотив Елина Сандолова съобщи, че се надява възраждането на волейбола да стартира уместно.

" Всички в тима сме състезателки, израснали в школата на ВК Локомотив. За нас е наслаждение, че сме още веднъж в залата, да дадем едно ново начало на женския волейбол. Изпълнени сме със тласък и мотивация за работа. Надявам се уместно да стартира това възобновление на женския волейбол, Има хора, които ни поддържат и нямаме избор - би трябвало да сме до дъно единни и борещи се ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР