След потвърден случай на африканска чума по дивите прасета в

...
След потвърден случай на африканска чума по дивите прасета в
Коментари Харесай

Нов случай на чума по свинете спря гроздобера в района на Сандански

След доказан случай на африканска чума по дивите свине в региона на община Сандански, хората от селата, наоколо до които е открито мъртвото животно, са обезпокоени дали ще могат да приберат реколтата си от грозде. Причината е, че към огнището на заразната болест е избрана инфектирана зона с радиус от 8 км, в която достъпа и придвижването на физически лица са неразрешени.
Дивата свиня, инфектирана с африканска чума, е открита край лозови масиви сред селата Горна Сушица и Ласкарево. „ Има лозя, несъмнено над 100 декара в същата околност къде е открито прасето и хората би трябвало да вървят, в този момент е гроздобер да си приберат реколтата, аз не знам по какъв начин ще я създадат тази възбрана или ние няма да се подчиним на възбраната “, споделя кметът на село Ласкарево Георги Миталов пред Българска национална телевизия.
За да приберат реколтата си, притежателите на лозовите масиви, които се намират в инфектираната зона, би трябвало да потърсят позволение от Областната епизоотична комисия. Към момента наложително за всички влизащи в неразрешената територия е спазването на ограничения за биосигурност, като стерилизация на облеклото на хората и колите им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР