След поставянето на втора доза РНК Covid ваксина, каквито са

...
След поставянето на втора доза РНК Covid ваксина, каквито са
Коментари Харесай

Експерт: Това е скок на протеините и РНК примамва клетките да ги произвеждат

След слагането на втора доза РНК Covid ваксина, каквито са препаратите на фирмите „ Пфайзер/Бионтех “ и „ Модерна “, страничните резултати са по-чести, а отчет на Центъра за заразни заболявания в Съединени американски щати (NIAID е един от 27-те института и центъра, които съставляват Национални здравни институти (NIH) демонстрира, че от 13,7 милиона имунизирани американци през декември и януари 2021 година дамите са имали доста повече странични реакции.

Според учени от Университета „ Калифорния “ в Сан Франциско страничните резултати след втората ваксина за Covid-19 са естествени, тъй като имунният отговор на организма става по-силен:

“Това е скок на протеините и РНК примамва клетките да ги създават. Това е, което желаеме да създадем. Всичко това е добре “ споделя Джордж Ръдърфорд, професор по епидемиология и биостатистика в университета.

Според отчета на Центъра за заразни заболявания в Съединени американски щати 78,7% от подадените сигнали за реакция са били при дами. Главоболие (22,4%), отмалялост (16,5%), замаяност (16,5%) са най-често съобщаваните признаци след имунизациите.

Потвърдени са и шестдесет и две известия за анафилаксия, 46 (74,2%) след ваксина на „ Пфайзер/Бионтех “ и 16 случая (25,8%) след ваксина на “Модерна “.

Засега не е прочут точният биологичен механизъм на по-острите реакциите от имунизациите при дамите, само че има догатки, че те са свързани с половите хормони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР