След последното преброяване през 2001 г. Украйна е загубила над

...
След последното преброяване през 2001 г. Украйна е загубила над
Коментари Харесай

Украйна е намаляла с 11 млн. души в сравнение с 2001 година

След последното броене през 2001 година Украйна е изгубила над 11 милиона души заради миграцията, анексията на Крим и войната в източната част на страната, съобщи държавното управление.

Според държавно изследване към 37,3 милиона души живеят на територии, следени от Киев и които не включват Крим или следени от сепаратисти зони, съобщи министърът без портфейл Дмитро Дубилет.

„ За страдание, данните не включват хора, които трайно живеят в чужбина и на окупираните територии. Това е броят на хората, които са физически в Украйна ", сподели той. От този брой 20 милиона са дами, а малко над 17 милиона са мъже, сочи показаният от Дубилет отчет.

Последното публично броене на популацията е извършено през 2001 година и тогава бяха регистрирани 48,5 милиона поданици в някогашната руска република.

В допълнение към загубата на няколко района, подобен внезапен спад на популацията се изяснява с миграцията на украинци, съобщи Глиб Вишлински, шеф на Центъра за икономическа тактика в Киев.

Според проучванията на центъра към 6,3 милиона украинци са напуснали родината си от 2001 година насам, сподели той и предизвести за спад в раждаемостта. Според изследването украинците най-вече мигрират в Полша и Русия. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР