След последните политически събития в страната, граждани организират протест срещу

...
След последните политически събития в страната, граждани организират протест срещу
Коментари Харесай

Народът срещу президента Радев: Граждани организират протест

След последните политически събития в страната, жители провеждат митинг против водената от президента Румен Радев политика. Акцията ще стартира в 18:30 ч. пред президентството.

„ На 30.05 от 18:30 се събираме пред Президентството! България е парламентарна република, пълновръстен член на Европейски Съюз и НАТО и би трябвало ясно да го заявим на всички! Президентът от дълго време е посочил, че не работи в интерес на българското общество и за българските ползи, а за съветските такива.

Неговите служебни държавни управления са най-продължителните в българската история след 90-та година, като в същото време прокарва съветско въздействие в страната и ни отделя от европейската общественост. Няма да позволим да се превърнем в Беларус!

Президентът би трябвало да е президент на всички българи и да се преценява с решенията на Народното събрание! “, декларират уредниците във Фейсбук.

Припомняме, че през вчерашния ден Румен Радев връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на представителите на ПП-ДБ.  По време на срещата на „ Дондуков 2 “ президентът разгласи, че след записите връчването на мандат на ПП-ДБ е „ нецелесъобразно “. Той даже загатна на новата коалиция да не прави опит за техен кабинет и ги прикани „ да премислят напълно целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който към този момент е дискредитиран “. Освен всичко това Радев отхвърли да организира диалог с представителите на ПП-ДБ и след протоколната част ги изпрати с думите „ Лек ден на всички! “.

По-късно съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев написа, че след срещата с Радев е проличало, че залогът е избор сред тирания и парламентарна република. Надежда Йорданова от „ Демократична България “ написа във Facebook, че „ антипартийната реторика е нездравословна и даже рискова за парламентарната република “.

Последваха и бурни реакции в обществените мрежи, в които Радев бе избран като „ преZидентът “.

Румен Радев и назначените от него служебни министри не за пръв път демонстрират намерено желанията си към Русия – от опитите да ни убедят, че България не може без Русия и без „ Газпром, през отрицателното отношение към НАТО и западните ни сътрудници, до позицията им по отношение на протичащото се в Украйна и парирането на всевъзможни опити да се помогне.

Освен това за Радев е особено и насаждането на боязън и суматоха измежду народа. Негови са думите „ безпорядък и съсипия “, с които разказа една от най-хубавите стопански години за страната ни. По същият метод в този момент, когато България е на крачка от това да има постоянно държавно управление, той прави мнения, които целят тъкмо противоположното. Но както са споделили старите хора „ кокалът не се пуска елементарно “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР