След последните арести на германски граждани в Турция министърът на

...
След последните арести на германски граждани в Турция министърът на
Коментари Харесай

Зигмар Габриел се закани на Турция!

След последните арести на немски жители в Турция министърът на външните работи на Федерална Република Германия Зигмар Габриел прикани за ответен отговор на дейностите на Анкара, написа националният всекидневник Die Zeit.

Според първия посланик на Берлин предишното е посочило, че „ единствено икономическият напън оказва помощ против Турция “, заради което Германия ще затегне препоръките за пътешестване в страната и ще понижи икономическата помощ за нея. „ Ще поговорим и с други в Европа да създадат същото “, увери немският социалдемократ.

Въпреки че договарянията за турското участие в Европейския съюз са „ значително фарс “, Габриел въпреки всичко се опълчи на преустановяването им. Вицеканцлерът на Федерална Република Германия уточни турския президент Реджеп Тайип Ердоган като виновен за отчуждаването. „ Той се пробва да сътвори усещане измежду жителите си, че германците и европейците се отдалечават от Турция. В реалност той отдалечава Турция от Европа с стремглава скорост “, увери немският външен министър.

На фона на новото изостряне на двустранните връзки сред Берлин и Анкара, турският външен министър Мевлют Чавушоглу насочи нови офанзиви към федералното немско държавно управление. Германия се разстройва, когато турските управляващи подхващат ограничения против превратаджиите. „ Какво да кажем за това? “, съобщи Чавушоглу пред локални медии.

По данни на организация DHA задържаните предишния четвъртък са немски жители от турски генезис, обвинени в хипотетична връзка със събитията в Турция от юли 2016 година Те са упрекнати в поддръжка на гюленисткото придвижване, което съгласно Анкара е провело опита за държавен прелом.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР