След посещението си в България Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери

...
След посещението си в България Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери
Коментари Харесай

Тиери Бретон: България може да увеличи значително производството на боеприпаси за Украйна

След визитата си в България Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон сподели, че страната има добър потенциал, с цел да усили доста производството на муниции. В сряда Бретон показа, че е време да се премине от проекти към деяние, да се разпознават фабриките, които могат бързо да усилят производството и потенциала, и да се плануват евентуални тесни места във веригата за доставки.

Според издание " Политико " е оглеждал за заводи в България, които да се включат в огромно увеличение на производството на муниции за доставка на Украйна.

Запитан за евентуалния риск да се разчита на страна фамозна с другарските си настроения към Русия хайлайф, Бретон разясни, че е останал поощрен от позитивните сигнали от служебното държавно управление в София и не се тормози за надеждността на страната, когато става въпрос за попълване на запасите от боеприпаси на страните от Европейски Съюз.

" Държавите, които имат ресурси, могат да ги дадат на Украйна, и производителите ще могат да усилят своето произвеждане, с цел да попълнят тези ресурси. За мен беше доста значимо да имам тази гаранция ", добави еврокомисарят за вътрешния пазар

Еврокомисар Тиери Бретон ще пътува също до Словакия, Чехия, Полша, Франция и Румъния като част от " отбранителна обиколка " на страни, които имат капацитета да усилят производството на боеприпаси.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР