След посещението на премиера Борисов във Вашингтон беше договорно стратегическо

...
След посещението на премиера Борисов във Вашингтон беше договорно стратегическо
Коментари Харесай

Цветанов: Темата за импийчмънт е повече политически блъф, отколкото реалност

След визитата на премиера Борисов във Вашингтон беше договорно стратегическо партньорство, след което би трябвало да стартира реализирането по съответните действия, които са написани. Подобни визити постоянно дават спомагателен подтик за реализирането и динамичността, която се чака да има в тези връзки. Това сподели за БНР Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа - член на ГЕРБ и началник на Евроатлантическия център за сигурност във връзка днешното публично посещаване на американския заместник-помощник държавен секретар Матю Палмър. Една от тематиките, която се разисква, са Западните Балкани. Цветанов е уверен, че ще бъдат разисквани също по този начин енергийната сигурност, диверсификацията, интерконекторната връзка сред Гърция и България.

"Турски поток " е мини план на "Южен поток " и за всички е ясно, че това доста усилва зависимостта на България от Русия. Всички специалисти са безапелационни, че от това, което продължава да се случва, както с "Турски поток ", по този начин и със "Северен поток ", Украйна ще бъде най-потърпевша, тъй като тя ще бъде в една мъртва хватка и няма да може да се подсигурява независимостта и целостта на Украйна. Знаем, че и Европа, и нашите стратегически сътрудници от Съединени американски щати следят този развой и по тази причина се дават благоприятни условия, както за тези интерконекторни връзки, за различни източници. Тук мога да кажа, че също съставлява интерес една извънредно значима самодейност - "Три морета ", която обгръща 12 европейски страни в Балтийско, Черно и Адриатическо море. Знаем, че три от значимите действия са цифровата съгласуваност, газовата съгласуваност и транспортната инфраструктура и съгласуваност, която би трябвало да реализират тези 12 страни. Убеден съм, че това е една от тематиките, която може би също може да бъде сложена от американска страна. Предстои естонско председателството по "Три морета ". Към сегашния миг от всички 12 страни, които вземат участие в тази самодейност, България е най-пасивна. Необходим е градивен разговор сред изпълнителната власт и президентската институция, тъй като това е самодейност на президентите на 12-те страни, добави Цветанов.

Бойко Борисов се срещна със заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати Матю Палмър

За актуалната рецесия в връзките президент-правителство

Винаги дипломацията и диалозите могат да решат дадени проблеми, а не военните дейности или опълчване, от което може да има тежки последствия за администрацията както на президента, по този начин и на българското държавно управление. Институциите са призвани да бранят държавността, съобщи Цветанов.

Това което се случва сега, ние го считаме като опция страната ни да отслабне като позиция по дадени значими тематики. Давам за образец "Три морета ", тъй като президентът е този, който съставлява страната ни, само че без поддръжката на държавното управление няма по какъв начин да се получи. Затова ние, в Евроатлантическия център за сигурност, предизвикваме кръгла маса на 26 февруари, в която ще вземат участие представители и от президентската институция, и от изпълнителната власт. Ще има и представители от Естония. Убеден съм че ще има представители от българския парламент. Трябва да приказваме по тематики, които могат да сплотяват институциите и от които можем да получавам един спомагателен прибавен статус, уточни Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

За или срещу импийчмънт на Румен Радев

Що се касае до импийчмънт, считам, че това е повече политически блъф, в сравнение с като действителност, тъй като на страната не е належащо да има сходни дейности, изключително когато остава близо година до постоянни парламентарни избори. За мен е по-важно страната да бъде готова за новите провокации, които има както на районно равнище, по този начин и в световен аспект, съобщи ръководителят на Евроатлантическия център за сигурност.

Според Цветанов закупуването на Ф-16 блок 70 е "изключително сполучлива и значима за страната ни стратегическа договорка ".

Иван Костов: Президентът доста се е объркал

За дейностите на основния прокурор Иван Гешев

Смятам, че мерилото за успеваемостта и битката против престъпността е неоправдателните присъди, които са на трета, последна, инстанция, които влизат в действие и дават опция и правосъдната, и изпълнителната власт да знаят, че са свършили своя ангажимент към обществото, сподели Цветанов.

За огласеното от Съединени американски щати име на Андон Миталов и другите имена

Когато имат сходно решение на Съединените щати, то е за гарантиране сигурността както на Съединени американски щати, по този начин и доста явен знак към съответните страни, с които те партнират. Убеден съм, че за това, което е подхванато от американска страна, има задоволително доказателства, с цел да бъде подхванато това решение.

У нас към този момент има позиция на Съдебната квота на Висш съдебен съвет и се прави питане към Съединени американски щати, посочи той.

"За всички е ясно, че Съединени американски щати са водач в международния мир, спазването на демократичните устои и правовия ред. Разбира се, че всичко това опира и до геополитика ".

Следващото предизвикателство пред демократичната общественост е въвеждането на 5G системата, добави Цветанов.

По време на визитата си в Съединени американски щати Цветанов не е бил осведомен със листата на Държавния департамент с корумпирани български държавни чиновници, на които ще бъде неразрешено да влизат в страната.

Елена Поптодорова: Съединени американски щати ни показват къде би трябвало да търсим огромния проблем
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР