След поройните дъждове и наводнения последните дни в София, въпросът

...
След поройните дъждове и наводнения последните дни в София, въпросът
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: Какво да правите, ако загубите регистрационния номер на колата си

След поройните дъждове и наводнения последните дни в София , въпросът за това какво да вършим, в случай че номерът на колата ни изчезне в бурят а, стана извънредно неотложен и настоящ заради зачестилите такива сигнали.

В столичния КАТ единствено през днешния ден са върнати пет регистрационни табели, открити на улицата. Органите на реда се свързват със притежателите и им ги предават. В обществените мрежи също се разгласяват фотоси на открити табели.

" При нас през днешния ден бяха донесени пет номера от жители, които бяха върнати на техните притежатели. Така няма потребност от пререгистрация на автомобила, другояче правилото е щом го няма единия номер, да се разгласи в районното за загубен или откраднат и надлежно да пристигна при нас, с цел да му бъдат издадени нови регистрационни номера и нови талони ". Това съобщи пред публицисти началникът на отдел Пътна полиция ком. Любомир Костадинов във връзка случаите на повредени или изгубени при урагана в столицата регистрационни табели на МПС.

" При нас за момента няма публично подаден сигнал, че някой си е изгубил номера. Но по принцип това се прави в районните ръководства ", доппълни той.

" Срещу една квитанция получава номера си и няма потребност от пререгистрация на автомобила.  Ако обаче номерът е сплескан или развален, само че въпреки всичко се вижда и може да се разпознава автомобилът, компанията BMW прави такава услуга – отива се там на място и се изважда нов номер ", сподели още той и добави, че пререгистрацията коства към 30-40 лв..
 
Комисар Костадинов посъветва водачите да закрепват номерата на колите си с рапиди.
   
Брифинг на КАТ
Публикувахте от в Сряда, 8 юли 2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР