След поредното разследване на Нова телевизия за полицаи, които живеят

...
След поредното разследване на Нова телевизия за полицаи, които живеят
Коментари Харесай

Още шокиращи разкрития за полицаите с Viber групата!

След следващото следствие на Нова телевизия за служители на реда, които живеят в разкош на ръба на закона, тайната Viber група „ Катаджиите “ прегря от обиди и неетични квалификации против сътрудниците ни от медията Мартин Георгиев и Тина Ивайлова. Последваха санкции и уволнения, а също и реакции на дирекция „ Вътрешна сигурност “ и Министерство на вътрешните работи. Ето и следващите разкрития на Нова телевизия за безскрупулните катаджии.

Вече ви разказахме за още близки и рискови връзки на Йордан Петков с други негови сътрудници. Показахме ви и новата покупка на служителя на реда Цветомир Цолов - заведение в квартал „ Сторгозия “, което по документи е закупено от брачната половинка му, само че съгласно хората в Плевен това е единствено на хартия. Заради пропуските в документите, както и положението на компанията, тече инспекция на Дирекция "Вътрешна сигурност “. Стана ясно, че има финансови несъответствия при Цветомир Цолов и бизнеса на жена му.

Дисциплинарно уволняване за Данчо Катаджията

Разбираме, че два дни след диалога ни с Цолов, плевенската прокуратура изненадващо, в лицето на зам.-окръжния прокурор Николай Пачевски, се произнася с разпореждане за отвод да образува наказателно произвеждане по жалбата на Петър Стойков отпреди 7 месеца. В документа Стойков твърди, че катаджията Цветомир Цолов ще му отнеме заведението по противозаконен метод. Прокурор Пачевски отхвърли коментар за претекстовете на това разпореждане, както и за какво самият жалбоподател не е разпитан от проверяващия орган.

Оказа се, че с изключение на двете заведения в Плевен и третото, което е закупено на търг, Цолов и брачната половинка му имали и още едно заведение, единствено че в София в "Студентски град ". През 2016 година го купили в съдружничество със брачната половинка на кмета на Пордим за над 100 хиляди лв.. Тя отхвърли коментар.

Проверка на имотното положение ще бъде осъществена и на още един служител на реда - Петър Найденов, който също приготвя да отвори заведение в емблематичния за Плевен парк „ Кайлъка “. По документи заведението още веднъж е на името на брачната половинка му. Петър Найденов попадна в полезрението на екипа ни поради другарството му с администратора на тайната Viber група – Данчо Катаджията, за който ви разказахме в предходни епизоди.

500 лв. коствала картата с камерите в страната

Разбираме, че групата, с изключение на за смешки и закачки, служила и за бизнес. Имало ценоразпис, като против 500 лева месечно хората са можели да се възползват от карта с камерите на територията на страната. „ Ние се уведомявахме сами и си помагахме, в което не виждам неприятно. Във всеки един град си има такива групи “, сподели Петър Найденов. Едва ли обаче във всеки един град се снимат персонални данни на хората и се разгласяват в секрети групи, както се случи с екипа ни.

Мартин Неделчев e служителят на реда, който снима персоналните карти на екипа ни. Той работи в Пътната полиция в Плевен. И против него има формирани инспекции, освен поради екипа ни. Кметът на село Къшин води няколко каузи за непозволено формирани актове против него от служител на реда Неделчев. „ Хора, облечени във власт и униформа, са решили,че могат да си вършат произволи на пътя - тъкмо с мен няма по какъв начин да стане. Аз не съм срещу системата на Министерство на вътрешните работи, в противен случай, постоянно спомагам. Нито съм срещу съда и униформата, само че има хора, облечени във власт и униформа, които си мислят,че са вся и всьо и могат да си вършат, каквото си желаят с жителите “, сподели Пламен Петков.

Друг служител на реда от групата е Бойко Диков от отдел „ Пътна полиция “ в Долни Дъбник. От няколко месеца е разследван от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ за злоупотреби с гориво. Полицай Петър Кирков от Плевен е различен член на тайната група. От 23 години е в системата на Министерство на вътрешните работи. Разследван е за корист с евросредства при отварянето на фитнес център в града. Има и дело за взимане на 20 евро рушвет от камионджия преди 3 години. Оттогава е намален и работи в Кнежа. Сега е квартален контрольор в село Бреница. Полицаят е много деен във Viber групата, в която е от времето, когато е бил катаджия.

Нова серия разкрития за служители на реда, живеещи на ръба на закона

Полицай Цветан Ганчев от Севлиево също е деен. Отново е „ късметлия” за номер на автомобила му – 2999. Отскоро прави неприятно усещане на своите сътрудници с агресивното си държание. Още един деен в групата, който постоянно изнася данни за местоположението на мобилните камери, е криминалистът Людмил Здравков от Троян. Допреди година е бил катаджия. Тогава по нехайство удря патрулка в таксиметров автомобил, спрял на знак "Стоп ". Има акт за това, а за премия е нараснал в Районното в Троян като действен служащ.

Към сегашния миг се ревизират още пет Областни дирекции на Министерство на вътрешните работи за присъединяване им във въпросната група. „ Катаджиите “ е закрита от няколко дни. Създадена е обаче друга в Telegram под кодовото име “Невидимите “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР