След поредния слаб резултат на тима, Арсенал уволни главния си

...
След поредния слаб резултат на тима, Арсенал уволни главния си
Коментари Харесай

Официално: Арсенал уволни Унай Емери, интересни фаворити за негов наследник

След следващия слаб резултат на отбора, Арсенал уволни основния си треньор Унай Емери. Новината бе доказана на формалния уебсайт на клуба.
Както е известно, нощес " топчиите " изгубиха против Айнтрахт (Франкфурт) в груповата фаза на Лига Европа, което наподобява е преляло чашата с търпението на управлението на клуба. Заедно с испанския треньор клубът освободи и съвсем целия неговия екип.
Как управлението на Арсенал обоснова взетото решение, вижте в SportLive.bg.
Ако погледнем статистиката обаче - това решение е като че ли целесъобразно.Процентът победи за този сезон е отчайващо невисок - 31. Единственото по-лошо показване за " топчиите " в този аспект е при Джордж Греъм през към този момент далечната 1994/95 (29%).
Освен това, " артилеристите " позволяват извънредно постоянно попадения. Те получават приблизително по 1,46 гола на мач през този сезон. Това са най-негативните им индикатори от години насам.
Още статистика по въпроса вижте в този материал.
Сега разумният въпрос е кой ще бъде непрекъснатият заместител на Емери, като в медиите се спрягат няколко имена.
Едно от първите имена в листата е това на Маурисио Почетино. Само преди няколко седмици аржентиският експерт се раздели с Тотнъм и към момента няма тим, въпреки да е спряган и за Байерн Мюнхен.
Едва ли почитателите на " шпорите " биха били доста удовлетворени от обстоятелството, че досегашният им любим ще поеме съперник от Висшата лига, само че от позиция на Почетино може да се окаже логически избор.
Няма потребност да се мести, а ще наследи един клуб с обичаи и порядъчен състав, като ще има опцията да върне Арсенал към най-силните му години.
Вижте кои са другите спрягани имена за нов треньор на Арсенал
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР