След поредния обрат в опитите за съставяне на правителство и

...
След поредния обрат в опитите за съставяне на правителство и
Коментари Харесай

В очакване на коментар от ПП-ДБ. Кирил Петков пита с постове

След следващия поврат в опитите за сформиране на държавно управление и импортирания от Мария Габриел отвод да извърши връчения ѝ мандат водачите на ПП-ДБ резервират безмълвие.

Те не са коментирали публично и изказването на премиера в оставка Николай Денков от нощес, в което той се обърна към ГЕРБ-СДС с апел да спазят сделката отпреди 9 месеца да се сменят единствено министър-председателите и да не хвърлят страната в хаоса на предварителни избори.

Единствената реакция са две изявления във Facebook на един от съпредседателите на Политическа партия Демократична България Кирил Петков. От написаното през днешния ден преди обед излиза наяве, че съгласно него не разногласието за министерски кресла, а съглашението, върху което работеха преговорните екипи на двете обединения, е причина за неуспеха на диалозите.

„ Работеща правосъдна система, работещи регулатори, и реформирани служби ли се оказа най-после казусът? “, попита Петков във Facebook.

Снощи той разгласява изказването на Николай Денков, като в коментар изведе казани от него думи: „ Обещанията би трябвало да се съблюдават! Това е основата на всяко взаимно доверие, както в политиката, по този начин и в живота “.

Въпреки упованията нощес водачите на ПП-ДБ не излязоха с публична реакция. До късно посред им е текла връзка по какъв начин да работят в новата обстановка. Според източници на „ Хоризонт “ те са били сюрпризирани от решението на Мария Габриел и преговорният ѝ екип. До този миг няма коментар и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР