След поредните разкрития на Елена Йончева по темата кумгейт в

...
След поредните разкрития на Елена Йончева по темата кумгейт в
Коментари Харесай

Скандалът кумгейт: Делян Добрев в контраатака срещу Елена Йончева


След следващите разкрития на Елена Йончева по тематиката " кумгейт " в Хасково, Делян Добрев изостави обяснителния звук и мина в контранастъпление. Питам Елена Йончева изпълнявала ли е поръчка на трима предприемачи в Хасково и на наши и непознати служби за моята дискредитация, съобщи депутатът от ГЕРБ и ръководител на парламентарната комисия по енергетика в утринния блок на бТВ.

" Поръчка” от предприемачи, окупирали Община Хасково, или от непознати служби по линия на енергетиката – по този начин изясни Добрев новите обвинявания на колежката си от Българска социалистическа партия, че свързани с него компании са спечелили милиони от публични поръчки в Хасково.

Бившият енергиен министър на собствен ред насочи въпроси към Елена Йончева: „ Тя извършва ли поръчки на трима предприемачи в Хасково, които са „ превзели” хасковския кмет и той към този момент не е кмет на ГЕРБ? Един от тези предприемачи стои на стола на кмета, в това число физически – кметът стои на конферентната маса, в наличието на двамата се викат общински чиновници и им се слагат задачи”.

Добрев не посочи кой е предприемачът, сподели единствено, че става дума за човек, непосредствен до Иван Стаматов, с който градоначалникът Добри Беливанов беше на екскурзия в чужбина.

„ Г-жа Йончева чиновник ли е на избрани служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или непознати служби за дискредитирането ми поради енергийни планове, които няма да се случат, в случай че аз съм ръководител на енергийната комисия в Народното събрание?,” запита Добрев, като по този начин стартира втора догадка за " фиксацията " на депутата от Българска социалистическа партия върху него.

Делян Добрев извади и фотоси от предизборната акция на Българска социалистическа партия в Хасково. На тях се вижда млад мъж, който бил „ непрекъснат придружител” на Елена Йончева по време на деянията. „ Знае ли, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежавал присъда за измами? Какво е правил през предизборната акция – за кой контингент е отговарял този господин?”, попита той. По думите му мъжът няколко пъти си е сменял името и последното било Борис Архондев.

Добрев сподели и имения, в които, по думите му, Йончева е живяла по време на акцията. Според „ Капитал” тези парцели са на банкера Цветан Василев, означи той.

Елена Йончева отхвърли да се включи по телефона и да отговори на въпросите, които Делян Добрев й зададе.

„ Благодарение на госпожа Йончева излезе, че поръчките са нещо неприятно в Хасково, а с помощта на тях се реализираха най-ниските цени в България”, уточни той.

Делян Добрев отбрани и братовчедка си Росица Гаргова, като уточни, че тя е била отличена с премия за най-хубав финансист от Националното съдружие на общините, а с експлоадирането на абсурда „ Кумгейт” и изострянето на връзките с кмета Добри Беливанов, всички фрагменти на ГЕРБ са напуснали Община Хасково.

Добрев добави, че „ Еко Традекс Груп”, в която миноритарно присъединяване има брачният партньор на първата му братовчедка – Даниел Гаргов, е почнала сериозната си активност с социална поръчка още преди идването на ГЕРБ на власт – за реорганизация на бунище за 10 млн. лева през 2006 година в Смолян, с кмет Дора Янкова (днес – народен представител от БСП). В следствие има и различен контракт със същата община през 2009 година

На този декор, в Хасково „ Еко Традекс Груп” имала няколко изгубени огромни търга в Хасково през последните години, а извоюваните били след изтеглянето на фрагментите на ГЕРБ от общината.

Гаргов, който по смисъла на закона не е обвързвано лице с Делян Добрев, има и 1/3 присъединяване в друга компания – „ Форуком”, която е дала заем на бащата на някогашния министър за построяването на цех за пелети. Депутатът акцентира, че заемът е с 8% рента, всичко издигнато и цялото останало имущество са гаранция и на този стадий родителите му не могат дори да покриват главницата по задължението.

„ Вие като теглите заем да вършиме бизнес, къде отивате – при другар да ви даде пари или в банка, където имате познат”, изясни Добрев решението заемът да е точно от „ Форуком”, а не от друга финансова институция.

Междувременно се чака Kонституционният съд би трябвало да се произнесе през днешния ден дали депутатът от ГЕРБ Делян Добрев може да остане в Народното събрание, откакто подаде оставка, само че тя беше отхвърлена от болшинството в Народното събрание.

Добрев подаде оставката си поради абсурда с назначенията в община Хасково, станал известен като " Кумгейт ". Съпартийците му обаче оповестиха: " Не даваме Делян ", и пренебрегвайки и рекомендацията на премиера Бойко Борисов, не позволиха на Добрев да напусне Народното събрание. 62-ма депутати от Българска социалистическа партия видяха в това нарушаване на Конституцията и сезираха топсъдиите. Те пък задължиха депутатите да разгласяват решението, с което отхвърлят да освободят от отговорностите му хасковския народен представител.

Докладчикът по делото би трябвало да дoĸлaдвa пред сътрудниците си нoвoнаcтъпили дoĸaзaтeлcтвa, като става въпрос най-вероятно за oттeглянето на оставката в ĸpaя нa минaлaтa гoдинa. " Би следвало Конституционният съд да съобрази този факт и към този момент да реши дали има предмет по сегашния спор, дали ще се произнесе всъщност, или ще приключи производството до този стадий като към този момент неприемливо ", разяснява преди време по БНР ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР