След поредицата срещи, с които Възраждане“ се опитаха да убедят

...
След поредицата срещи, с които Възраждане“ се опитаха да убедят
Коментари Харесай

Костадин Костадинов срита по кокалчетата ПП и ДеБъ и попита БСП: ГЕРБ са с нас, а вие?

След поредицата срещи, с които „ Възраждане “ се пробваха да убедят останалите парламентарни сили за корекции в Плана за възобновяване, с които да се предотврати затварянето на въглищните централи, Костадин Костадинов се опита да откри единодушие и от Българска социалистическа партия. В декларация от парламентарната естрада той напомни, че ГЕРБ към този момент са дали някакво единодушие, само че не схваща „ позицията на Българска социалистическа партия, въпреки във всяка предизборна акция да дават обещание опазване на Марица Изток. Може би подкрепта им е основна за спасението на тецовете “, загатна той за потребността от повече гласове, с които да минат корекциите. Гневът на миньорите няма да се хареса на никого в тази зала, предизвести Костадинов.
Лидерът на „ Възраждане “ нападна партиите, че най-належащите им проблеми са „ очистване на националната ни валута и изпращане на оръжие за Украйна като подарък “. Нямаме задължения към непознати посолства, по тази причина енергийната ни самостоятелност е главен приоритет, настоя той. И подсети настояването на „ Възраждане “ за корекции в Плана за възобновяване, който премахвал енергийната ни незавимост през затварянето на въглищните централи.
„ Закриването на Марица Изток или първите стъпки в тази тенденция, би било тежко закононарушение, смъртна присъда за енергетиката и енергийно ликвидиране освен за стопанската система в Стагозароско “, настоя той.

Според него в избрани моменти тецовете създават повече от 50% от използваната в България ел сила. „ Последиците от затварянето ще са в пъти по-тежки от Коронавирус. Икономиката ни ще бъде сложена на колене, а на Терминал 1 ще има още опашки от заминаващи. Искат да закрият мощностни, еквивалентни на 4 аец реактора “, изреди Костадинов. Парламентът може да спре безумието от Плана, поставяйки завършек на поредност от изменнически решения, добави още той.

Костадинов не пропусна да се включи и в разногласията към изборния кодекс. „ Някои от представителите на евроатлантическата навалица провеждат абсурни простести, че тук не било Москва. Тук не е Москва, Лондон и Мадрид “, настоя той. „ Възраждане “ са за машинното гласоподаване и продъжлаваме да го поддържат, само че си задават въпроси „ за яростта, с която Политическа партия и Демократична България бранят сегашните машини “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР