След поредицата от словесни престрелки между зам.-председателя на Народното събрание

...
След поредицата от словесни престрелки между зам.-председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

В отговор на Марешки "Лукойл" обяви колко данъци са платени в България

След поредицата от словесни престрелки сред зам.-председателя на Народното събрание и водач на партия " Воля " Веселин Марешки и управлението на " Лукойл " от компанията възризах в известие до медиите против " въведената от господин Марешки процедура да употребява трибуната на българския парламент за оклеветяване на бизнес-конкуренти и рекламиране на личен бизнес ".

Според компанията това е образец за корист с власт.

От компанията възразяват и против " внушенията " на Марешки, че фирмите от групата ЛУКОЙЛ укриват налози.

" Заявяваме, че всички сдружения от групата ЛУКОЙЛ са непрекъснато подлагани на проверки и инспекции от страна на всички контролни финансови органи в страната. Всички направени проверки са приключили със съответните ревизионни актове.

Документално било открито, че платените от фирмите дължими налози, акцизи и други вземания са близо 32.5 милиарда лв. от 2000 година до май 2017 година

Призовават се министъра на финансите и ръководителите на съответните финансови органи да осведомят обществеността за проверките в компании на Марешки, има ли месец, в който компанията му за горива е внесла Данък добавена стойност над 20 лева

" В последните месеци господин Марешки неведнъж насочи обществени подмятания за оказван върху него политически напън, обвързван с бизнеса му, до момента в който в това време самичък се възползва от позицията си на заместник-председател на Народното събрание, с цел да упражни подобен и да инициира две персонални срещи с генералния шеф на " ЛУКОЙЛ-България ", оплакват се от компанията.

Припомнят, че Българската петролна и газова асоциация алармира, в която членува " Лукойл ", е сезирала Европейската комисия за голям брой нерешени въпроси по отношение на естественото действие на пазара на горива в страната и нарушение на произлизащите от европейското право общи правила, залегнали в Договора за Европейския съюз, и по-конкретно общия принцип за господство на закона. Това станало през април, т.е. преди визитата на ръководителя на Европейския парламент предходната седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР