След поредицата от силни години пазарът на бизнес имоти регистрира

...
След поредицата от силни години пазарът на бизнес имоти регистрира
Коментари Харесай

Срив на инвестициите в бизнес имоти със 77% за деветмесечието

След поредицата от мощни години пазарът на бизнес парцели записва фрапантен спад на капиталовите продажби през деветмесечието на 2019 година

В съпоставяне със същия интервал на миналата година вложенията са намалели със 77%, сочат данните на консултантската компания Cushman&Wakefield Forton.

Общият размер от покупко-продажби за деветмесечието е 108 млн. евро, включващи покупки на офисни, търговски и индустриални площи, хотели и имоти за строителство на бизнес здания.

През същия интервал на предходната година общата стойност на тези транзакции е надхвърлила 460 млн. евро. Като интензивност актуалната година се приближава до пазара през 2013 година, когато общият размер от капиталови придобивания бе под 100 млн. евро. Тогава обаче преобладаваха покупко-продажбите за подценени активи и строителни терени в резултат от световната рецесия. Сега купувачите са по-скоро в изчаквателна позиция, показват от консултантската компания за бизнес парцели.

" Въпреки че се случва на фона на по-мащабната картина на европейските пазари, където към полугодието следим 11% по-нисък размер транзакции в съпоставяне със същия интервал на предходната година, пазарът у нас страда от лични проблеми. Голяма част от аргументите се коренят в нереалните упования на притежателите на парцели във връзка с цени и рентабилност от покупко-продажбите ", разяснява Явор Костов, управител " Капиталови пазари " в Cushman & Wakefield Forton.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР