След поредица от срещи, проведени в Сараево, председателят на Европейската

...
След поредица от срещи, проведени в Сараево, председателят на Европейската
Коментари Харесай

Урсула Фон дер Лайен: Босна и Херцеговина показа ангажираност по пътя към ЕС

След поредност от срещи, извършени в Сараево, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посочи на конференцията, че Босна и Херцеговина е посочила ангажираност по пътя към Европейски Съюз и оцени, че в случай че Западните Балкани се развият общ пазар, те могат да чакат растеж на Брутният вътрешен продукт от 10%, оповестява.

Фон дер Лайен благодари на политиците в БиХ, че още веднъж са я приели в Сараево на конференцията, на която приказваха още холандският министър председател Марк Руте, хърватският министър председател Андрей Пленкович, както и ръководителят на Съвета на министрите на БиХ Боряна Кристо.

" Днешните срещи с представители на разнообразни равнища на ръководство бяха положителни. Вие показахте ангажираност по пътя към Европейски Съюз. Видяхме прочут прогрес, действителна ангажираност с приемането на значими закони. Вие показахте, че можете, в случай че страната ви работи като едно цяло. Много е в ръцете на БиХ, да, продължете по определения от нея път и не позволявайте на нищо да я отклони от него “, сподели Фон дер Лайен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР