След поредица от скандали с издаването на фалшиви за ваксинация

...
След поредица от скандали с издаването на фалшиви за ваксинация
Коментари Харесай

5000 евро за фалшив сертификат срещу COVID-19э в Гърция

След поредност от кавги с издаването на подправени за имунизация против COVID-19 и негативни бързи проби, здравните управляващи в южната ни съседка стегнаха ограниченията против сходен вид измами. Поправка, импортирана в Народното събрание, планува административна санкция от 5000 евро за всеки противозаконен документ от сходен вид, оповестява електронното издание на гръцкия всекидневник Iefimerida, съобщи организация Фокус.

В допълнение към другите наказания, които към този момент са в действие в страната, се постанова административна санкция от 5000 евро на всеки, който се опита или успее да издаде документ за имунизация на разположение, което не се е имунизирало, или уверение за преболедуване на вируса на лица, които в никакъв случай не са били инфектирани с него. Глоба ще има и за всички, взели участие в издаването на сходен вид документи.
 Гърция стартира да слага трета игла от 14 септември Гърция стартира да слага трета игла от 14 септември
Имуноуязвимите пациенти в Гърция към този момент могат да се записват онлайн за трета доза ваксина против ковид от вторник, 14 септември, зая...

До въвеждането на новата мярка се стигна след разкрития скандал с над 40 фиктивни ваксини, въведени в системата за имунизация в болничното заведение в Палама, по-широкия район на гръцкия град Кардица.

Предвидени са и наказания за частни здравни центрове и други, в случай че имат неимунизиран чиновник, а работодателят ще би трябвало да заплати санкция от 10 000 до 50 000 евро. При наново нарушаване санкцията усилва от 20 000 до 200 000.

 

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР