След поредица от негативни данни, включително и рязкото нарастване на

...
След поредица от негативни данни, включително и рязкото нарастване на
Коментари Харесай

И производството в САЩ продължава да се забавя

След поредност от отрицателни данни, в това число и внезапното повишаване на лихвите по репо покупко-продажбите, високия брой на банкрутиралите търговци в Съединени американски щати и забавянето на търсенето в следствие и от комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин, сезонно поправените данни на Федералния запас, оповестени по-рано през днешния ден, внесоха смесени упования за положението на стопанството на страната. През август индустриалното произвеждане е повишено с 0,4% на годишна основа и с 0,6% на месечна. Панел от икономисти, интервюирани от Wall Street Journal, чакаха растежът по отношение на същия месец на 2018 година да бъде от едвам 0,2%.

Въпреки покачването на измерителя обаче, наклонността за спад на неговия растеж се резервира трайно през последните месеци. Данните сочат, че най-високият ритъм на индустриалното произвеждане демонстрират, че през септември 2018 година то е повишено с 5,4%, само че оттогава до момента бележи непрекъснато намаляване.

source: tradingeconomics.com
Същевременно показателят на индустриалното произвеждане към момента е под историческото си ниво от 110,551 пункта, което доближи през декември предходната година, съгласно данните на Федералния запас.

На месечна основа растежът на производството на предприятията в страната е повишено с 0,5%, а то образува към 75% от цялото индустриално произвеждане. През първите четири месеца на годината то спадаше трайно с по 0,5% на месец. Положителни са данните за потреблението на потенциала на компаниите (измерващ какъв брой са произвели компании по отношение на това какъв брой могат да произведат), който се повиши с 0,4 процентни пункта до 77,9% през последния месец, до момента в който икономистите чакаха да доближи едвам 77,6%.

Минната промишленост, данните за която включват и производството на нефт и природен газ, пораства с 1,4% през август по отношение на юли. Въпреки това, тя към момента не е възстановила спада от 1,5% от юли, когато петролното произвеждане в Мексиканския залив беше наранено от урагана Бари. На годишна основа растежът в бранша е доста по-сериозен - 5,1%.

Тенденцията за забавянето на растежа на индустриалното произвеждане в Съединени американски щати идва на фона на сходни трендове в най-големите стопански системи по света, в това число в Япония, Южна Корея, Англия и Германия. Докато износът на страната е изправен против напън от поскъпващия $, производителите в Ню Йорк регистрираха, че дейностите им се забавят през септември по отношение на август поради понижаващия се оптимизъм за положението на стопанството през идващите шест месеца. Изследването Empire State Manufacturing Survey, изготвяно от Федералния запас на Ню Йорк, демонстрира, че показателят на бизнес средата през септември е едвам 2 пункта по отношение на 4,8 през август и 4,3 през юли. Въпреки че позитивната му оценка значи растеж на бизнес дейностите, този знак също показва наклонност на намаляване. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР