След поредица груби нарушения Българската агенция по храните затвори популярно

...
След поредица груби нарушения Българската агенция по храните затвори популярно
Коментари Харесай

БАБХ затвори популярно крайпътно заведение в София

След поредност груби нарушавания Българската организация по храните затвори известно крайпътно заведение на входа на София и го заличи от регистрите си.

Лоша хигиена и артикули без етикет и явен генезис. Заради подобен вид нарушавания заведението за хранене е затваряно краткотрайно неколкократно до момента и макар, че е за малко и притежателят е отстранявал нередностите, всяка последваща инспекция потвърждава същите проблеми.

Проверките са правени по сигнали, налагани са финансови наказания. Става въпрос за два търговски обекта на входа на столицата от автомагистрала „ Хемус “, които от през днешния ден към този момент не попадат в формалния указател на Агенцията по храните.

За заличаване са ориентирани 200 кг хранителни артикули. Ако притежателят на заведението-системен извършител, желае още веднъж да отвори обектите си, ще би трябвало да измине още веднъж комплицирания административен път по регистрация на обект за публично хранене, прецизират от БАБХ.

Случаят ще бъде предаден на прокуратурата, а Агенцията припомня, че при подозрения за нередности в обекти за хранене жителите могат да алармират на горещия телефон 0700 122 99.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР