След поредица експедиции у нас палеонтолозите от Националния природонаучен музей

...
След поредица експедиции у нас палеонтолозите от Националния природонаучен музей
Коментари Харесай

Динозаври обитавали островна суша у нас

След поредност експедиции у нас палеонтолозите от Националния природонаучен музей на Българска академия на науките са събрали задоволително материал, който безапелационно потвърждава, че на днешната територия на страната ни е имало островна суша, населявана от динозаври.

Експертите ще вземат участие в научнопопулярна полемика за най-новите им проучвания, която ще се състои през днешния ден, 23 юли, от 20 ч. в кино " Кабана " (при бул. " Фритьоф Нансен ", в парка до НДК). Учените от Българска академия на науките канят своите посетители на странствуване из дълбините на времето и науката, с цел да им опишат за последните си палеонтологични находки и за теориите, свързани с най-ранните предшественици на човешкия жанр, с това кои са античните животни, обитавали нашите земи, по какъв начин са изглеждали, къде са живели и за какво са изчезнали.

На научната полемика палеонтолозите ще опишат също къде през днешния ден се откриват остатъци от антични организми, по какъв начин учените ги датират, по какъв начин модерните технологии отварят нови хоризонти пред палеонтологията и, не на последно място, по какъв начин " всеотдайността и напъните на генерации палеонтолози раздират пелената на забвението и възкресяват от дълго време изгубени светове ".

Лектори ще са доктор Латинка Христова и Владимир Николов, както и проф. доктор Николай Спасов, разкрил на наша територия антични остатъци от праисторически човек - находка, която трансформира визиите в международната просвета за появяването и придвижването на първите хора на планетата.

Дискусията е част от събитията, отдадени на 130-годишнината от основаването на Националния природонаучен музей на Българска академия на науките и 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР