След получаване на разрешение от Федералната служба по екологичен, технологичен

...
След получаване на разрешение от Федералната служба по екологичен, технологичен
Коментари Харесай

Започна етапът на енергийното стартиране на иновативния Втори енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2


След приемане на позволение от Федералната работа по екологичен, софтуерен и атомен контрол на Русия – „ Ростехнадзор “, на 11 април, на площадката на Нововоронежката АЕЦ 2 стартира стадият на енергийно стартиране на новаторския Втори енергоблок от потомство „ три плюс “ с реактор ВВЕР-1200. Централата е филиал на „ Концерн Росенергоатом “, част от електроенергийното поделение на „ Росатом “ с общоприет архитект – „ Атоменергопроект “ и с главен реализатор - инженерното поделение на „ Росатом “ – АСЕ.

Както заяви шефът на Нововоронежката АЕЦ Владимир Поваров, приемането на позволение от „ Ростехнадзор “ значи, че всички действия, планувани за стадия на физическото пускане, са изпълнени в цялостен размер. „ Реалните стойности на неутронно-физическите характерности на дейната зона на реактора подхождат на плановете и може да се премине към идващия стадий на енергийното стартиране “, означи той.

Етапът на енергийно стартиране планува комплекс от действия по последователно увеличение на мощността на реактора от 1% до 35-40%. Това равнище на мощ обезпечава опция за включване на турбогенератора в мрежата и да стартира генерирането на електрическа енергия, което е планувано за идващия месец.

Следва нескончаем стадий на последователно асимилиране на мощности от 40% до 100%. Въвеждането в употреба на Втори енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 се възнамерява да приключи до края на 2019 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР