След половин десетилетие опити, Столичният общински съвет най-после прие да

...
След половин десетилетие опити, Столичният общински съвет най-после прие да
Коментари Харесай

След години опити - забраняват каруците в София

След половин десетилетие опити, Столичният общински съвет най-сетне одобри да не се позволяват в София транспортни средства с животинска двигателна сила.

Общинските съветници одобриха промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община, препоръчана от Карлос Контрера. Контролът върху съблюдаване на възбраната ще се упражняват от Столичния инспекторат, Столична дирекция на вътрешните работи " Общинска полиция " и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на общината.

От 2016 година насам бяха правени голям брой опити да се приключи използването на каруци с коне в столицата - само че безуспешни. Всъщност и сега съществува възбрана за каруци в центъра на града, по Околовръстния път и главните булеварди, само че тя не се спазваше - като оправданието на контролните органи бе, че няма къде да приютяват конете на нарушителите.

С тази задача в този момент ще се заеме общинското дружество " Екоравновесие ". Компетентните органи ще задържат за отговорно бранене каруцата, както се действа с колите, паркирани погрешно, а животно ще се конфискува и предава на " Екоравновесие ".

Собствениците на животните ще могат да си ги вземат след възнаграждение на разноските по виновното бранене, развъждане и лекуване, като ще би трябвало да платят и санкция.

Не е ясно обаче какво ще стане, в случай че те зарежат животното и " Екоравновесие " се препълни.

Новата разпоредба влиза в действие от 1 юни тази година, а районните кметове би трябвало да уведомят за изменението притежателите на регистрирани ППС с животинска двигателна сила. Мнозинството каруци обаче остават нерегистрирани.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР