След покупката на руската система за противовъздушна отбрана С-400 Турция

...
След покупката на руската система за противовъздушна отбрана С-400 Турция
Коментари Харесай

Путин: С руските С-400 Турция е надеждно защитена, а ролята й в международните дела нараства

След покупката на съветската система за противовъздушна защита С-400 Турция е надеждно предпазена, а ролята й в интернационалните каузи и района нараства, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Путин уточни, че по време на диалог неотдавна сред него и президента Реджеп Тайип Ердоган за вероятно присъединение на Русия към Г-7 и обновяване на Г-8, турският водач е изискал да узнае за какво Путин не е повдигнал въпроса, че и Турция би трябвало да бъде в този състав.

" Мисля, че откакто Турция е към този момент добре предпазена по въздух с придобиването на С-400, тогава, несъмнено, и работата на Турция в този формат би била уместна и удачна, като се има поради ролята й в интернационалните каузи и в района ", добави съветският президент по време на съвещание на Източния стопански конгрес.

Путин уточни още, че Русия е подготвена да бъде хазаин на среща на Г-7/Г-8 и би приветствала по-широк формат с присъединяване също на Турция, Индия и Китай. Той добави, че не би могъл да си показа ефикасна интернационална организация без Китай и Индия, съобщи Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР