След поемането на европредседателството от Австрия Турция не очаква сериозен

...
След поемането на европредседателството от Австрия Турция не очаква сериозен
Коментари Харесай

Анкара предвижда минимален диалог с ЕС при председателството на Австрия

След поемането на европредседателството от Австрия Турция не чака сериозен дневен ред с ротационния ръководител на Общността, даже и по въпроса за бежанците, като се има поради напрежението сред Анкара и Виена.
Турция евентуално ще има " най-малък разговор " с Австрия, сподели почитан турски чиновник пред Hürriyet Daily News, представен от БГНЕС.
Турция ще се концентрира върху закони, с цел да извърши оставащите критерии, с цел да стартира процесът на либерализиране на визовия режим, само че турското държавно управление първо ще завърши с нужните ограничения за преструктуриране на бюрокрацията си, уточни неназованият източник пред вестника.
Турското министерство за Европейски Съюз ще бъде закрито, неговата активност ще бъде напълно трансферирана на Министерството на външните работи, само че без министър. След завършването на структурната промяна, тогава нужните промени на закона за либерализиране на визовия режим ще чакат откриването на нова законодателна година на Народното събрание. Европейски Съюз чака Турция да промени своето антитерористично законодателство измежду оставащите шест критерия, с цел да стартира разговор за либерализиране на визовия режим.
Сътрудничеството във връзка с бежанците е въпрос от решаващо значение както за Европейски Съюз, по този начин и за Турция, само че Анкара не желае да работи взаимно с Австрия, сподели различен турски посланик пред изданието.
напомня, че връзките сред Турция и Австрия бяха обтегнати през последните месеци по редица въпроси, в това число позицията на Виена по отношение на мигрантите и нейното противоречие с техническото настоящо, само че в действителност съвсем неутрално участие на Европейски Съюз в Анкара.
Консерваторите на австрийския канцлер Себастиан Курц са в съдружно държавно управление с антиислямската Партия на свободата, което прави Австрия единствената западноевропейска страна, която има крайнодясна партия в държавното управление, напомнят от Анкара. И двете партии считат, че Европейският съюз би трябвало да спре договарянията за присъединение с Турция.
Дипломатът напомни напъните на Австрия за продължение на сериозната позиция на Европейски Съюз към Турция по време на неотдавнашна среща. Миналата седмица министри от Европейски Съюз споделиха, че тази седмица Брюксел не може да отвори още преговорни глави или да актуализира митническия съюз с Турция заради неуспеха на Анкара да реализира европейските стандарти в редица области.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР