След подробните истории на предходните световни първенства, ТОПСПОРТ започва да

...
След подробните истории на предходните световни първенства, ТОПСПОРТ започва да
Коментари Харесай

Русия: Не очаквайте велик подвиг от Сборная!

След подробните истории на предходните международни шампионати, ТОПСПОРТ стартира да Ви показва тимовете, които се класираха за идния Мондиал 2018. Големият футболен шампионат започва на 14-и юни, а през днешния ден даваме началото на тази нова поредност с отбора, който по този начин и не може да остави основна следа в историята на най-популярната игра - домакините от Русия.

ОРГАНИЗАЦИЯТА Е НА НИВО, НО НЕЩАТА КУЦАТ ВЪВ ФУТБОЛНО ОТНОШЕНИЕ

По какъвто и мотив да бъде намесено името на тази величествена страна, тя в никакъв случай не остава безразлична за елементарния човек. Наричана " галено " от американците " Империята на злото " , Русия е изправена пред най-голямото спортно тестване в най-модерната си история. " Братушките " са домакини на Мондиал 2018, което значи, че с изключение на отлична организация, те би трябвало да впечатлят света и с представянето си на футболния терен.

 Снимка 326684
Източник:

Мисия, която наподобява невъзможна....

Не е загадка, че персонално Владимир Путин упорства за успех в най-престижната междуконтинентална конкуренция . Поради този факт, в последните няколко години се вложиха милиони в съветския футбол. Реновираха се бази, построиха се игрища, а задгранични експерти поучават по какъв начин да се действа с детско-юношеските школи и така нататък

 ФИФА санкции уместно Русия поради расизъм
ФИФА санкции уместно Русия поради расизъм

Грозните подиуми се разиграха по време на контролата сред Сборная и Франция

За основаването на по-голям набор от локални футболисти, тамошната федерация даже наложи предел на чужденците в Премиер лигата. Легионерите, които въпреки всичко останат в локалния шампионат пък биват натурализирани по този начин, както се случи с вратаря на Локо (Москва) - Гилерме и някогашният халф на Левски -Жоазиньо. Подобни са случаите и с Роман Нойщедтер и Константин Рауш, някогашни юношески национали на Германия.

 Снимка 337778
Източник:

Каквото и да си приказваме обаче, терзанията в лагера на руснаците са изцяло естествени. Националният им тим е от междинна европейска класа и ще бъде цяло знамение, в случай че прескочи осминафиналната фаза.

ПРОВАЛ Пожарна охрана ВРЕМЕ НА ГЕНЕРАЛНАТА РЕПЕТИЦИЯ

Като хазаин на международните финали, Русия си бе осигурила автоматизирано класиране и не трябваше да минава през ситото на квалификациите. Сякаш най-големият тест за хората на Станислав Черчесов беше Купата на Конфедерациите през 2017 година.

Нещата обаче не се получиха по този начин, както всички чакаха и Сборная отпадна още в груповата фаза . Всичко стартира добре с безапелационна победа над Нова Зеландия с 2:0 , когато Боксал си вкара автогол, а трите точки бяха подсигурени с попадение на Смолов.

 Снимка 299625
Източник:

Последваха неизбежни провали от любимците Португалия (0:1) и Мексико (1:2) , които бяха живото доказателство, че руснаците мъчно могат да надскочат себе си и да се борят със селекции, най-малко няколко равнища над тяхната.

 Президентът на ФИФА увери: В Русия ще бъде доста безвредно
Президентът на ФИФА увери: В Русия ще бъде доста безвредно

" Тези, които се опасяват, могат да си останат вкъщи "

След този шампионат националният тим на Русия изигра шест контролни срещи, в които завоюваха едвам една - против Южна Корея на 7 октомври с 4:2 . Домакините на Мондиал 2018 взеха решение да си сверят часовниците с част от любимците за международната купа, като разумно с това пристигнаха и загубите от Аржентина (0:1), Бразилия (0:3), Франция (1:3).

 Снимка 347708
Източник:

Като мотив за оптимизъм бе сметнато трагичното 3:3 с Испания на 14 ноември , тогава два гола още веднъж осъществя Феодор Смолов, а един добави Алексей Миранчук. Разбира се, позитивното небрежно бе заличено с разочароващо 1:1 против Иран в Казан.

СТАТИСТИКАТА СЪЩО Е СРЕЩУ РУСНАЦИТЕ

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, Русия, като независима страна, взе участие на три международни шампионати.

Първото от тях е това в Съединени американски щати през 1994 година , когато новосформираният народен отбор бързо отпада в груповата фаза. Най-запомнящото се от това съветско присъединяване сигурно ще бъде достижението на нападателя Олег Саленко . Заедно с Христо Стоичков той става голмайстор на шампионата с 6 попадения. Саленко е единственият футболист, вкарал 5 гола в 1 мач на международни финали. Това става в дуела против Камерун.

 Снимка 354244
Източник:

Същите индикатори, победа и две загуби, Сборная реализира и след 8 години по терените на Южна Корея и Япония . Началото е позитивно с победа 2:0 над Тунис, с голове на Карпин и Титов. Няколко дни по-късно обаче следват разочарованията от Япония (0:1) и Белгия (2:3), които отреждат място №22 на отбора в крайното класиране.

анкета
Докъде ще стигне Русия на Мондиал 2018?
Няма да прескочи груповата фаза. До осминафиналите. Четвъртфинал. Полифинал. Ще играе на край в шампионата. Русия ще завоюва международната купа. Виж резултати
Няма да прескочи груповата фаза.

До осминафиналите.

Четвъртфинал.

Полифинал.

Ще играе на край в шампионата.

Русия ще завоюва международната купа.

И с цел да бъде деградацията цялостна, най-лошото съветско показване беше на международното в Бразилия преди 4 години . Тогава даже съществуването и на величие в треньорската специалност на Фабио Капело не оказа помощ за прескачането на тази невъзможна граница, наречена групова фаза. В първия си мач, Русия се добира до точката против Южна Корея, след което следва неприятна загуба от Белгия, с гол в 88 минута на Дивок Ориги. В директна борба за второто място пък хората на Дон Фабио претърпяват неуспех и макар, че дълго време водят на Алжир, в последна сметка всичко завършва при разочароващото 1:1.

 Снимка 238576
Източник:

ТРЕНЬОРЪТ

Станислав Саламович Черчесов е някогашен съветски футболист - вратар и футболен треньор . Той държи върха за минимум позволени голове на мач в РФПЛ (0,615 гола на мач). Също по този начин е и най-възрастният футболист, играл в миналото за националният отбор на Русия - на 36 години и 174 дни, когато пази против тима на Израел.

След края на дейната си кариера, Черчесов стартира да се учи на треньорски поминък в Австрия където поредно води Куфщайн и Вакер Инсбрук. При вторите се задържа цели две години, след което има опция да се потвърди на най-високо равнище в Спартак (Москва) през сезон 2007/08.

 Снимка 299646
Източник:

След загубата с 5:1 от безконечният зложелател - ЦСКА (Москва) , Черчесов гони от първия отбор трима от главните играчи на тима - Егор Титов, Моцарт Сантос и Максим Калиниченко. И тримата след това напущат тима със заплашителен скандал. На 13 август Спартак още веднъж е победен - този път от Динамо с 4 на 1 посред " Лужники " и това поставя завършек на връзките сред Черчесов и московчани.

Следващите години бележат лек спад в неговата кариера , като минава през по-непретенциозни отбори като Жемчужина Сочи, Терек (Грозни) и Амкар (Перм). В последните два отбора той работи и с наши сънародници. В Терек той тренира Благой Георгиев като след това двамата завързват положително другарство , което е " живо " и до през днешния ден.

 В Русия готвят специфична изненада за Лионел Меси на Мондиал 2018
В Русия готвят специфична изненада за Лионел Меси на Мондиал 2018

Вижте какво са намислили домакините на шампионата

Не такива са обаче контактите му със Захари Сираков и Георги Пеев, които напущат своя Амкар , точно след спор с Черчесов. Двамата биват отстранени от първия отбор поради това, че не зачитали неговия престиж. Специалистът даже стига и по-далеч, обвинявайки ги в измислени травми.

 Снимка 348310
Източник:

С различен българин пък са свързани най-големите треньорски триумфи на селекционера. От 6 октомври 2015 година до 3 юни 2016, той е треньор на полския Легия (Варшава), където дружно с крилото Михаил Александров печелят купа и Купа на страната.

ГОЛМАЙСТОРЪТ

С оглед тежката травма, която спря Александър Кокорин от присъединяване на финалите, всички очаквания за попадения падат върху плещите на Феодор Смолов . Макар и изиграл единствено 30 мача с националната фланелка, звездата на ФК Краснодар към този момент има цели 12 гола на своята сметка.

 Снимка 355681
Източник:

Макар и почнал кариерата си като флангови футболист, с течение на времето, здравенякът е преквалифициран като характерен централен нападател . Кариерата му стартира в Динамо (Москва) , а по-късно минава във Фейенорд, Анжи (Махачкала) и Урал . Сякаш най-накрая намира своето място във ФК Краснодар, където минава като свободен сътрудник през 2015 година.

Партньорството сред двете страни е впечатляващо, като точно Смолов е с съществена заслуга за голямото израстване на " биковете " вкарвайки 52 гола в 72 мача.

 Снимка 340206
Източник:

Освен на терена, Феодор е много забавен и на жълтите медии . През 2013 година той се дами за модела и тв водещ - Виктория Лопирева, като 24 месеца по-късно се разделят с гръмък скандал . Вече някогашната двойка ще има опцията да споделя общи мигове и на Мондиал 2018, защото хубавицата ще бъде част от телевизионния екип, отразяващ огромното спортно събитие.

ЗВЕЗДИ НЯМА, САМО МЛАДИ НАДЕЖДИ

След намаляването на броя чужденци в шампионата, по терените на съветския шампионат се появиха много забавни млади футболисти . С оглед дребния избор на качествени играчи, доста от тях към този момент получиха и опцията да бъдат част от националния отбор.

 Снимка 355685
Източник:

Точно тези очаквания обаче могат да се трансфорат в скрития жокер на руснаците по време на международното. Безспорно измежду тях би трябвало да откроим централния бранител на Спартак (Москва) - Георги Джикия , който бе закрепостен титуляр за Купата на Конфедерациите, само че за жалост получи тежка травма, която го вади от шампионата. В центъра на защитата може да забележим съотборника му в Спартак - Иля Кутепов, който също впечатлява със своята непоклатимост и успеваемост при въздушните дуели.

 Алексей Миранчук
Източник:

Алексей Миранчук

Специално внимание заслужават и братята Алексей и Антон Миранчук, които сами трансфораха Локомотив (Москва) в първенец на Премиер лигата . Двамата имат всичко належащо, с цел да бъдат избрани като приключени футболисти, въпреки и на скромната им възраст от 22 години. М ного футболна фикция и разсъдък има и в краката на 21-годишния Александър Головин , който към този момент притегля вниманието на сериозните европейски грандове с представянето си в ЦСКА (Москва).

 Александър Головин
Източник:

Александър Головин

Атакуващият халф Роман Зобнин пък е артикул на школата на Спартак и ненапълно неговото налагане в първия отбор на московчани, се оказа решаващо за пращането на нашия Ивелин Попов чартърен в Рубин (Казан).

СИЛНИ И СЛАБИ СТРАНИ

Станислав Черчесов залага на скица 3-5-2 , като в нея главната роля е на фланговите футболисти, които би трябвало да се показват еднообразно добре и в двете етапи на играта. С изменчив триумф на тези позиции виждахме Дмитрий Комбаров отляво и Александър Самедов отдясно, като на същите места могат да играят ветеранът Юрий Жирков, Игор Смолников, Владислав Игнатиев и Константин Рауш . Конкуренцията тук се обрисува повече от жестока.

 Феновете на Мондиал 2018 също ще
Феновете на Мондиал 2018 също ще " употребяват " ВАР технологията

Кадрите ще бъдат предавани след формалното решение на съдиите

На вратата неоспорим №1 е Игор Акинфеев , който с присъединяване си на Мондиал 2018 ще усъвършенства куп върхове. Тримата в центъра на защитата пък като че ли са ясни - Роман Нойщедтер, Владимир Гранат и Иля Кутепов . При положително показване до началото на шампионата, към този момент упоменатият Георги Джикия също има своите шансове.

 Снимка 300367
Източник:

В средата на терена Станислав Черчесов като че ли има най-вече благоприятни условия за вариации . Ясно е, че играта ще се върти към водачите Денис Глушаков, Алан Дзагоев и Александър Самедов . Силна поръчка за място измежду стартовите 11 дава и Юри Газински й от ФК Краснодар, като същото може да кажем и за Александър Йерохин. Балансът на състава се добавя и от добре познати играчи в лицето на Денис Черишев и Далер Кузяев от Зенит.

Самотникът в офанзива Феодор Смолов пък най-често ще бива подкрепян Алексей Миранчук . Да попаднат в отбора за домашния шампионат имат и стрелците Дмитрий Артьом Дзюба (Арсенал Тула) и Феодор Чалов от ЦСКА (Москва)

Силните страни на Русия са свързани напълно с бързината, която Сборная има в офанзива. Скоростните акции на отбора постоянно оставят противника без конкуренция. Домакините имат и стабилен на брой играчи с изобретателна мисъл, способни да трансформират развоя на срещата с даден пас или самостоятелно отиграване. Слабостите пък са свързани с неорганизираната игра в защита. Русия постоянно позволява безобразни неточности в отбрана, които водят и до съдбовни попадения. Причината е неналичието на задоволително сработеност сред обособените звена. Също по този начин съветските футболисти мъчно играят напрегнат и постоянно имат склонността да се провалят в най-неподходящите моменти.

 Снимка 355689
Източник:

ПРОГНОЗА ЗА КЛАСИРАНЕ - НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ МЯСТО НА ОСМИНАФИНАЛИТЕ

С оглед класата, която има съветският отбор, би било същински героизъм в спокойно време, в случай че " братушките " стигнат по-далеч от осминафиналите . Сякаш излизането от груповата фаза е подсигурено, защото конкуренцията никога не е стряскаща - Уругвай, Египет и Саудитска арабия. В това число включваме и хипотетичната съдийска помощ , която ще бъде скъпа поддръжка по съветския път към триумфа.

 Билетите за Мондиал 2018 са на изчерпване
Билетите за Мондиал 2018 са на изчерпване

ФИФА пусна в продажба и последните налични входни талони

МАЧОВЕТЕ В ГРУПОВАТА ФАЗА НА МОНДИАЛ 2018 (ГРУПА А):

14 юни: Русия - Саудитска Арабия

17:00 часа, стадион " Лужники ", Москва

19 юни: Русия - Египет

20:00 часа, стадион " Крестовски ", Санкт Петербург

25 юни: Уругвай - Русия

17:00 часа, стадион " Космос Арена ", Самара



РУСИЯ НА СВЕТОВНИ ПЪРВЕНСТВА
 Flag of the United States.svg 1994 Групова фаза 1 победа 0 равенства 2 загуби  Flag of South Korea.svg  Flag of Japan.svg 2002 Групова фаза 1 победа 0 равенства 2 загуби  Flag of Brazil.svg 2014 Групова фаза 0 победи 2 равенства 1 загуба
ВЕЧНА СТАТИСТИКА

Най-много мачове за националния отбор

Сергей Игнашевич (120)

Най-много попадения за националния отбор

Александър Кержаков (30)

Място в международната класация на ФИФА

66 (към 12 април, 2018 година)

Най-големи победи

С по 7:0 над Сан Марино (1995) и Лихтенщайн (2015)

Най-голяма загуба

1:7 от Португалия (2004)



РАЗШИРЕН СЪСТАВ НА РУСИЯ ЗА МОНДИАЛ 2018:

ВРАТАРИ

Игор Акинфеев

ЦСКА (Москва)

Владимир Габулов

Брюж (БЕЛ)

Сослан Джанаев

Рубин (Казан)

Андрей Лунев

Зенит

ЗАЩИТНИЦИ

Владимир Гранат

Рубин

Руслан Камболов

Рубин

Фьодор Кудряшов

Рубин

Иля Кутепов

Спартак (Москва)

Роман Нойщедер

Фенербахче

Константин Рауш

Динамо (Москва)

Андрей Семьонов

Ахмат (Грозни)

Игор Смолников

Зенит

Марио Фернандес

ЦСКА (Москва)

ХАЛФОВЕ

Юрий Газинский

Краснодар

Александър Головин

ЦСКА (Москва)

Алан Дзагоев

ЦСКА (Москва)

Александър Йерохин

Зенит

Юрий Жирков

Зенит

Далев Кузяев

Зенит

Роман Зобнин

Спартак (Москва)

Александър Самедов

Спартак (Москва)

Антон Миранчук

Локомотив (Москва)

Александър Ташаев

Динамо (Москва)

Денис Черишев

Виляреал (ИСП)

НАПАДАТЕЛИ

Артьом Дзюба

Арсенал (Тула)

Алексей Миранчук

Локомотив (Москва)

Феодор Смолов

Краснодар

Феодор Чалов

ЦСКА (Москва)

Отделно от групата упражняват:

Вратар : Гилерме Маринато (Локо Москва)

Защитници : Владислав Игнатиев (Локомотив Москва), Дмитрий Комбаров (Спартак Москва)

Халфове : Денис Глушаков (Спартак Москва), Антон Швец (Ахмат (Грозни)

Нападатели Антон Заболотний (Зенит), Дмитрий Полоз (Зенит)
 Мондиал 2018: Стадионите, на които ни се желае да бъдем това лято
Мондиал 2018: Стадионите, на които ни се желае да бъдем това лято

Дом на борбите ще бъдат 12 чисто нови уреди
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР