След подаване на сигнал в полицията от собственик на охранителна

...
След подаване на сигнал в полицията от собственик на охранителна
Коментари Харесай

От СДВР с извънредни разкрития за драмата в "Овча купел" ОБЗОР

След подаване на сигнал в полицията от притежател на охранителна компания, че мъж в камуфлажна униформа и оръжие го е заплашвал, патрул от Шесто районно управление (на МВР) отива на адреса на лицето, само че при опита им да открият контакт с него. Той е разкрил огън с оръжие в жилището си.

Така е почнал случаят с барикадирания мъж в столичния квартал „ Овча купел”, разкри шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев, представен от bTV.

Припомняме, че близо едно денонощие въоръжен мъж държа на нокти цялостен блок и полицията.

Според информацията от притежателя на охранителната компания, въпросният мъж е било на изявление за работа при него преди два месеца, само че не е било утвърдено, след което е почнало да изпраща до въпросния предприемач известия със закани за ликвидиране.

Вечерта, когато е почнала обсадата, управлението на Столична дирекция на вътрешните работи е решило, че е удачно на място да бъдат извикани психолози, които да договарят с барикадиралия се, а заради напредването на времето е решено диалозите да продължат на другия ден.

Полицията е имала информация, че в жилището с изключение на барикадиралият се няма други хора, съобщи комисар Хаджиев. Полицаите са били доста деликатни, с цел да предотвратят утежняване на обстановката и да не провокират мъжа да се самонарани.

От последните минути: Командоси нахлуха в жилището на барикадиралия се мъж СНИМКА

Днес към 12:00 часа е бил изгубен контакт с лицето, ето за какво е било решено да се подхващат дейности по изваждането му от жилището благодарение на профилирания отряд „ Кобра”.
Операцията е протекла обикновено и това не е първият случай на такива дейности, сподели заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

Екип на Спешна помощ е прегледал мъжа след изважднато от жилището му. Той е в положително положение, не се постанова да бъде приет в болница.

Огромна покруса преобърнала живота на барикадиралия се мъж от "Овча купел "

Той ще бъде арестуван за 24 часа, а на следващия ден му бъде изработен експертиза дали е кадърен да носи отговорност. Ако е кадърен, ще му бъде повдигнато обвиняване за „ закана за убийство”, съобщи комисар Хаджиев.

При извеждането на мъжа от жилището му е открит газов револвер „ Екол”, само че той е декларирал, че е имал и различен револвер, който е хвърлил през терасата си.

В момента полицията претърсва междублоковото пространство под балкона на мъжа, за този револвер. „ Трябва да проверим казаното от него, с цел да не го откри на следващия ден някое дете и да стане по-лошо”, сподели заместник-диртекторът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

Откритият газов револвер не е докладван в Столична дирекция на вътрешните работи в сходство с уведомителния режим за този тип оръжие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР