След почти седмица преговори, воюващите страни в Судан подписаха споразумение

...
След почти седмица преговори, воюващите страни в Судан подписаха споразумение
Коментари Харесай

Воюващите страни в Судан се споразумяха да пазят цивилните

След съвсем седмица договаряния, воюващите страни в Судан подписаха съглашение за облекчение на страданията на цивилното население , само че не реализираха прогрес към постигането на мир. Това заяви БиБиСи.

Това е първата стъпка към оказване на помощ на хванати в капан цивилни. Воюващите фракции се съгласиха да разрешат безвредно прекосяване на хората, напускащи бойните зони, да защитят филантропичните служащи и да не употребяват цивилни като живи щитове.

Не бе реализирана обаче сделка за преустановяване на огъня . Въздушните удари и престрелките в столицата Хартум не престават.

Преговорите се организират с посредничеството на Съединени американски щати и Саудитска Арабия, страната хазаин.

Американски чиновници обявиха, че внимателно се надяват, че в този момент има подтик за безвредното снабдяване на филантропични доставки, защото и двете страни се ангажираха да пуснат извънредно нужната филантропична помощ след грабежи и офанзиви, ориентирани към помощта. Те разясниха, че двете воюващи страни са надалеч от постигането на спокойно съглашение.

Междувременно Саудитска Арабия показва, че има още работа за извършване, Ще последват други стъпки и най-важното е да се придържаме към това, което беше контрактувано, настояват формалните лица.
 Прогрес в мирните договаряния сред воюващите страни в Судан
Прогрес в мирните договаряния сред воюващите страни в Судан

Очаква се съглашение за преустановяване на огъня

Припомняме, че избухбаха в средата на април. Армията на страната и паравоенните сили влязоха в конфликт за властта в страната. На няколко пъти враждуващите страни сключваха помирение, само че. Организация на обединените нации и други интернационалните организации пробват за преустановяване на огъня. В последна сметка воюващите страни, само че, престрелките не престават.

на стотици хора, а ранените са хиляди. са напуснали Судан от началото на военните дейности. Президентът на пък даде зелена светлина за налагането на наказания против Судан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР