След почти пролетното време, което ни съпътстваше през дългите празнични

...
След почти пролетното време, което ни съпътстваше през дългите празнични
Коментари Харесай

Зимата се завръща! Ето кога да очакваме отново снега

След съвсем пролетното време, което ни съпътстваше през дългите празнични дни, зимата още веднъж ще подсети за себе. От Националния институт по метеорология и хидрология предизвестиха, че на 10 януари (вторник) се чакат обилни превалявания от дъжд, които вечерта ще преминат и в сняг.
Дотогава през почивните дни ще е най-вече слънчево. Ще бъде съвсем безшумно или със слаб вятър, в събота - западен, в неделя - южен. Температурите ще се намалят и в неделя минималните ще са сред минус 2° и 3°, оптималните – най-вече сред 6° и 11°. В неделя сутринта тук-там, основно по поречието на Дунав и в югоизточните региони, ще бъде с ниска облачност или мъгла.
В понеделник преди обяд на повече места в западната част на Дунавската низина и на Горнотракийската равнина ще има мъгли или ниска облачност. В Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток и ще се усили до сдържан. По-късно денем от запад ще стартира нарастване на облачността, а през нощта против вторник в западните региони ще стартират превалявания от дъжд.
Във вторник и сряда ще бъде най-вече облачно. В доста региони ще има превалявания от дъжд, покачва се вероятността за обилни количества. Още във вторник в западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен, в сряда в източните региони - север-североизточен; ще бъде сдържан до мощен и ще нахлува относително леден въздух.
Със захлаждането във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните региони дъждът ще минава в сняг. През нощта против четвъртък преваляванията ще спрат, вятърът ще отслабва.
В четвъртък облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът на всички места ще отслабне, до вечерта в обособени региони и ще стихне. Отново ще се затопля.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР